12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPercheziții DNA, la primăriile din Cluj și Sibiu. Vizate, contracte cu o...

Percheziții DNA, la primăriile din Cluj și Sibiu. Vizate, contracte cu o firmă de deratizare

UPDATE: Primăria Cluj-Napoca, unde au avut loc, miercuri, verificări ale DNA vizând contractele încheiate cu SC Coral Impex SRL, a plătit firmei în acest an, până în luna septembrie, suma de 8,4 milioane de lei pentru deratizare şi dezinsecţie.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că cea mai mare factură lunară a fost emisă în luna septembrie şi s-a ridicat la 1,1 milioane de lei.

”Primăria Cluj-Napoca a plătit firmei Coral Impex, până în luna septembrie, inclusiv, o sumă de 8,4 milioane de lei pentru lucrări de deratizare şi dezinsecţie prestate pe domeniul public al municipiului. Cea mai mare factură a fost cea din luna septembrie şi s-a ridicat la 1,1 milioane de lei. În lunile aprilie şi mai facturile însumate au fost de peste 850.000 de lei, în timp ce în luna februarie s-a plătit doar o factură de 38.000 de lei”, a spus Buzatu.

Aceasta a explicat că acordul cadru încheiat de Primărie cu Coral Impex a putut fi prelungit legal de Consiliul Local Cluj-Napoca în anul 2010.

”Motivul pentru care contractul cu Coral a fost prelungit de Primăria Cluj-Napoca în anul 2010 prin hotărâre a Consiliului Local este faptul că firma a realizat investiţii în dotări şi a susţinut că e nevoie de un timp suplimentar pentru amortizarea acestora, pentru a nu fi prejudiciată din punct de vedere financiar. Cadrul legal a permis această prelungire, existând o adresă de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) prin care se arată că este posibilă o singură dată prelungirea acordului cadru, fără a se relua procedurile de licitaţie”, a explicat Oana Buzatu.

————-

UPDATE: Primarul din Cluj, Emil Boc, spune că procurorii DNA au solicitat documente legate de contractul cu firma Coral Impex având suspiciuni cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de funcţionari ai administraţiei publice locale. Edilul a menţionat că nu a avut sesizări privind probleme cu acel contract, informează Mediafax. 

Citeşte şi: Emil Boc, REACŢIE la percheziţiile DNA

———

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, marţi, percheziţii la primăriile din Sibiu, Alba, Sălaj, Cluj  şi Prahova, solicitând copii după documente şi contracte încheiate în perioada 2013 – 2015 cu firma de deratizare şi dezinsecţie SC Coral Impex.

Patronul firmei, Alexandru Badea, apare în dosarul penal al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu, căruia i-a dat mită peste 70.000 lei, pentru a-i face plăţile pentru deratizarea şcolilor.

Deşi în perioada 2013 – 2015, la Sibiu şi la Cluj erau primari Klaus Iohannis şi, respectiv, Emil Boc, aceştia nu ar fi implicaţi. 

 

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă