10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialProcurorii anticorupție scotocesc în dulapul cu genți al Elenei Udrea

Procurorii anticorupție scotocesc în dulapul cu genți al Elenei Udrea

Procurorii anticorupție au ajuns să ancheteze cum a reușit Elena Udrea să își cumpere o geantă care valorează peste 50.000 de dolari. 

Astfel, Elena Udrea a achiziționat în anul 2012 o geantă al cărei preț se situa între 50.000 și 100.000 de dolari, cu bani a căror proveniență nu a putut fi identificată în extrasele de cont, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA în dosarul “Gala Bute”.

Citește și: Un nou dosar pentru Elena Udrea

Geanta, marca Hermes Birkin Crocodile, a fost cumpărată prin intermediul Anei Maria Topoliceanu, care la acea vreme era o prietenă apropiată a Elenei Udrea și acum este una dintre principalii denunțători ai deputatei. 

“Din mesajele de poștă electronică și din declarațiile inculpaților rezultă că în luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achiziționat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geantă Hermes Birkin Crocodile, al cărei preț variază, potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com, între 50.000 și 100.000 USD. Plata prețului s-a realizat în numerar, în condițiile în care proveniența sumei nu poate fi identificată în extrasele de cont bancar ale inculpatei”, se arată în rechizitoriu.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA în dosarul “Gala Bute”, în stare de arest preventiv.

În același dosar au fost deferiți justiției: fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei societăți comerciale.

Citește și: Dosarul Gala Bute: Elena Udrea, trimisă în judecată

Dosarul a fost înaintat pentru soluționare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

De asemenea, procurorii DNA au dispus deschiderea unui nou dosar pe numele Elenei Udrea, pentru spălare de bani şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. 

Disjungerea cauzei a fost anunţată marţi, când Udrea a fost trimisă în judecată în dosarul “Gala Bute”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă