12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialProcurorii au pus sechestru pe averea lui Strutinsky

Procurorii au pus sechestru pe averea lui Strutinsky

Procurorii DNA au dispus aplicarea sechestrului asigurător asupra bunurilor inculpatului Strutinsky Gabriel-Sorin, cercetat în stare de arest pentru o serie de infracţiuni grave.

Conform ordonanţei DNA, sechestrul pe bunurile imobile şi mobile ale inculpatului se aplică „până la concurenţa sumei de 2.057.844,97 lei şi 25.000 euro”.

Ca bunuri imobile, Strutinsky deţine un teren intravilan de 3549 metri pătraţi în orasul Negru Voda, cumpărat cu 50.000 de lei, precum şi mai multe terenuri arabile situate în extravilanul oraşului Ovidiu, judeţul Constanţa, cu suprafeţe cuprinse între 2.000 şi 30.000 de metri pătraţi.

Inculpatul mai deţine părţi sociale la peste 30 de societăţi comerciale, o cotă indiviză de 67% dintr-o şalupă rapidă, din fibră de sticlă, precum şi suma de 4.000 de lei.

Anchetatorii DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Strutinsky în urma săvârsirii mai multor infractiuni: trafic de influenţă  în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, precum şi alte trei infracţiuni de trafic de influenţă.

Strutinsky se află acum în arestul Poliţiei Bucureşti.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă