19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialProcurorii cer expertiza tehnică, în cazul exploziei TIR-ului cu butelii de la...

Procurorii cer expertiza tehnică, în cazul exploziei TIR-ului cu butelii de la Mihăilești

Cercetarea de la faţa locului în cazul autotrenului încărcat cu butelii GPL care a luat foc vineri pe raza localităţii buzoiene Mihăileşti a fost încheiată Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău solicită administrarea de probe tehnice, respectiv expertize. Până în prezent au fost audiați șoferul TIR-ului şi administratorul firmei.

Incendiul a fost provocat de explozia unui cauciuc de la autotrenul încărcat cu 800 de butelii GPL. Şoferul a încercat să stingă incendiul cu ajutorul altor participanţi din trafic, dar acesta s-a extins distrugând în totalitate autotrenul şi producând importante pagube materiale. 

Vineri, 10 iunie, în jurul orei 9,00, un TIR încărcat cu aproximativ 800 butelii tip GPL a luat foc pe DN2, la intrarea în localitatea buzoiană Mihăileşti, iar în urma incendiului s-au produs explozii în lanţ, traficul rutier fiind întrerupt mai mult de şapte ore. 

Citește și: FOTO+VIDEO. Un TIR cu 800 de butelii a explodat la Mihăilești. Oamenii au fost evacuați. Procurorii au deschis dosar penal

Incendiul a avut loc la 300-400 de metri distanţă de locul tragediei din mai 2004, când 13 oameni au murit, iar alţii 18 au fost grav răniţi în urma exploziei unui autotren încărcat cu azotat de amoniu. 

După aproape două ore, 60 de pompieri cu opt autospeciale de apă şi spumă şi două ambulanţe SMURD au reuşit să stingă incendiul. 

Potrivit Biroului de informare al PÎCCJ, din prime cercetări a rezultat că un camion care transporta circa 800 de butelii a avut o pană de cauciuc, iar în timp ce se depana pana a luat foc. Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a sesizat din oficiu şi a deschis dosar penal pentru infracţiunile distrugere din culpă şi neluarea măsurilor de securitate şi a trimis doi procurori să facă cercetări la locului.

Cele mai citite

Importurile de gaze au crescut cu 34,5%, în primul trimestru din 2024

România a importat, în primele trei luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 323 tone echivalent petrol (tep), cu 34,5% mai...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă