27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialProcurorii DIICOT anchetează o bandă de români care au furat cosmetice de...

Procurorii DIICOT anchetează o bandă de români care au furat cosmetice de lux în Franța și în alte țări UE

Procurorii DIICOT și polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat, miercuri, 29 de percheziții în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Timiș, Satu Mare și Prahova, precum și în București, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat format din cetățeni români, specializat în săvârșirea infracțiunii de furt calificat, informează DIICOT.

Membrii grupului sunt acuzați că au comis în ultimii doi ani mai multe infracțiuni de furt calificat, constând în sustragerea de produse cosmetice de lux din autotrenuri. Cele mai multe fapte de acest gen au fost comise în Franța. Există indicii că membrii grupului au săvârșit același gen de infracțiuni și în Germania, Belgia, Olanda, Italia și Polonia.

La percheziții, procurorii au ridicat parfumuri, produse electronice, telefoane mobile și documente.

"Ca metodă de operare, membrii grupului identificau autovehicule care transportau bunuri pentru diferite firme de produse cosmetice. Odată identificate, suspecții montau pe acestea dispozitive de urmărire în parcările în care acestea opreau sau la sediile firmelor la care era încărcată marfa. Ulterior, aceștia urmăreau autovehiculele încărcate cu produse cosmetice și, în perioadele în care acestea staționau în diferite parcări, profitând de neatenția șoferilor, sustrăgeau marfa din autovehicule, folosindu-se de diferite dispozitive de tăiere", precizează DIICOT.

Produsele sustrase erau ulterior transportate pe teritoriul altor țări, unde erau comercializate.

Prejudiciul din acest dosar se ridică la aproximativ 2 milioane de euro. Pe numele suspecților au fost emise nouă mandate europene de arestare, alți șapte membri ai grupării fiind deja arestați în străinătate.

La descinderile din România au participat și reprezentanți ai autorităților judiciare franceze, precum și reprezentantul Europol.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă