20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialProcurorii îi cer lui Iohannis aviz pentru urmărirea lui Victor Atanasie Stănculescu....

Procurorii îi cer lui Iohannis aviz pentru urmărirea lui Victor Atanasie Stănculescu. Solicitarea este analizată de președinte

UPDATE: Cererea procurorului general, Tiberiu Nițu, cu privire la declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de urmărire penală față de Petre Roman, Victor Atanasie Stănculescu și Gelu Voican Voiculescu se află în analiza președintelui Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

——–

Procurorii Parchetului General au transmis o colicitare către Palatul Cotroceni prin care îi cere președintelui Klaus Iohannis să încuviințeze punerea sub acuzare a fostului ministru al Apărării Victor Atanasie Stănculescu.

Întrucât acesta a fost ministru, pentru începerea urmăririi penale pe numele său procurorii au nevoie de încuviințarea președintelui. 

Fostul ministru al Apărării, Victor Atanasie Stănculescu a declarat, miercuri la ieșirea din sediul Parchetului General că a fost chemat la PÎCCJ pentru a i se aduce la cunoștință faptul că a fost redeschis dosarul Mineriadei, dar că nu i s-a spus că ar fi suspect în acest caz, chiar dacă pe citație scria acest lucru. 

”Ne-a spus doar că s-a redeschis dosarul. Nu mi-au fost aduse la cunoștință acuzații. În martie 1990 am comunicat presei că programul meu ca ministru al Apărării presupunea să fiu la Berlin în iunie. Nu știu cine a tras, nu cunosc. Eram la Berlin”, a declarat Atanasie Stănculescu, la ieșirea de la Parchetul General. 

Citește și:: Dosarul Mineriadei. Iliescu, URMĂRIT PENAL, pentru crime contra umanității. Atanasie Stănculescu și Măgureanu, suspecți

Întrebat dacă este suspect pentru infracțiuni contra umanității, fostul ministru a spus că nu este urmărit penal. ”V-am spus eu că m-au pus sub urmărire penală?”, a declarat Stănculescu.  

Avocatul fostului ministru al Apărării a explicat că: ”Figurează în acest dosar, dar ca să fie suspect trebuie să i se aducă la cunoștință. Așa am crezut când am venit, dar nu era suspect. Procurorii ne-au spus că i s-a adus la cunoștință că în cauză s-a redeschis urmărirea penală in rem”. 

Citește și: Victor Atanasie Stănculescu: Nu sunt suspect, nu eram în țară în iunie 1990

Fostul președinte Ion Iliescu este urmărit penal în dosarul mineriadei din iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității, respectiv reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității, urmată de moartea a patru persoane și rănirea altor trei, au declarat oficiali din Parchetul ICCJ, În același dosar i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect și fostului șef al SRI, Virgil Măgureanu. 

 

Cele mai citite

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....
Ultima oră
Pe aceeași temă