13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialProcurorii l-au reţinut pe ARTIFICIERUL din clubul Colectiv

Procurorii l-au reţinut pe ARTIFICIERUL din clubul Colectiv

Artificierul Viorel Zaharia, care se afla în clubul Colectiv în momentul izbucnirii incendiului, a fost reţinut, vineri, de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), informează Mediafax.

Viorel Zaharia este angajat al firmei care a adus artificiile în clubul Colectiv. În urma incendiului de vineri seară şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar alte 200 au fost rănite.

Bărbatul a fost scos din sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi dus la Arestul Poliţiei Capitalei, după ce procurorii au emis, vineri seară, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele acestuia.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că artificierul Viorel Zaharia este acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

La Parchetul instanţei supreme este audiat şi Cristian Niţă, unul dintre patronii firmei de la care erau artificiile din clubul Colectiv, acesta fiind adus cu mandat, în urma percheziţiilor făcute la locuinţa lui şi la sediul societăţii Golden Ideas Fireworks Artists.

La Parchetul instanţei supreme urmează să fie dusă şi Daniela Ioana Niță, acţionarul majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists, la finalul percheziţiilor care au loc la locuinţa acesteia din Bucureşti.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii Parchetului instanței supreme au făcut percheziții la sediul Golden Ideas Fireworks Artists din Bucureşti, la un punct de lucru/depozit din comuna Bucșani, județul Giurgiu, la locuinţele celor doi patroni ai firmei, Daniela Ioana Niță și Cristian Mihai Niță, şi la locuinţele altor trei persoane, Florin Alexandru Beşcu, Adriana Moise şi Andreea Sîrbu, toate din Bucureşti.

În cazul celor doi patroni ai firmei existând suspiciuni că au distrus documente referitoare la contracte încheiate de societate, au precizat sursele citate.

Florin Alexandru Beşcu a arătat, în declaraţia de martor dată în faţa procurorilor după deschiderea dosarului, că în 29 octombrie, proprietara SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Daniela Niţă, le-a spus că a doua zi urmează să aibă loc un eveniment la clubul Colectiv şi că societatea a fost solicitată pentru a instala jeturi de CO2 şi artificii de mici dimensiuni pentru interior.

“Niţă Dana ne-a lăsat opţiunea de a decide cine se va ocupa de eveniment, iar eu şi Moise Marian am stabilit să mergem. Artificiile au fost acţionate prin intermediul unui pupitru de către Marian, care în timpul concertului a stat în partea stângă din faţă a scenei. Arăt că pupitrul de acţionare al artificiilor era o cutie în formă dreptunghiulară de aproximativ 30 cm lungime şi 20 de cm lăţime, de culoare neagră, iar panoul de comandă al pupitrului era prevăzut cu mai multe butoane”, potrivit declaraţiei lui Beşcu.

Acesta a mai spus că în jurul orei 22.00, când clubul era plin, a început concertul, iar în momentul în care se cânta prima piesă, Marian Moise a declanşat artificiile, efect care a durat aproximativ 30 de secunde.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă