12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialProcurorii vor audia profesori şi elevi de la patru licee din Arad,...

Procurorii vor audia profesori şi elevi de la patru licee din Arad, în dosarul mitei la Bac

Procurorii arădeni vor audia mai mulţi profesori, dar şi elevi de la patru licee din municipiul Arad, ale căror nume apar în discuţii înregistrate în cazul traficului de influenţă de la bacalaureat, conform unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax.

Surse din rândul anchetatorilor susțin că există înregistrări în care suspecţii discută despre coruperea unor profesori de la patru licee importante din municipiul Arad, pentru ca aceştia să-i ajute pe candidaţii care au plătit mită.

Conform surselor citate, în seara de 29 iunie, profesoara de limba română Lavinia Biţ de la Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu” a mers acasă la inspectorul general adjunct Mihai Spânu, în cartierul Micălaca din Arad. Cei doi au purtat o discuţie privind modul în care vor fi ajutaţi candidaţii care au plătit pentru a lua examenele.

Din aceste discuţii, care au fost înregistrate de către anchetatori, reiese că profesoara i-a adus lui Spânu banii strânşi de la candidaţi, dar şi liste cu numele acestora.

În înregistrare, profesoara îl întreabă pe inspectorul şcolar de mai multe ori dacă e sigur că poate rezolva trecerea examenelor. Ea se interesa de componenţa comisiilor de examinare de la patru unităţi de învăţământ: Liceul de Arte “Sabin Drăgoi”, Liceul Pedagogic, Grupul Şcolar de Industrie Alimentară şi Liceul Textil.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă