14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialProcurorul Bălăşescu, înregistrat de un învinuit din dosarul vrăjitoarelor

Procurorul Bălăşescu, înregistrat de un învinuit din dosarul vrăjitoarelor

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri noapte, arestarea preventivă pentru 29 de zile a procurorului Maximilian Bălăşescu, de la Parchetul Tribunalului Ilfov, şi celor doi complici ai acestuia.

—–

Procurorul Max Bălăşescu de la Parchetul Tribunalului Ilfov, care a anchetat cazul vrăjitoarelor Melisa şi Vanessa, a fost arestat de procurorii anticorupţie. El a fost înregistrat de un denunţător- învinuit în dosarul vrăjitoarelor, cînd a cerut mită 300.000 de euro. Deşi a fost prins în flagrant marţi, duă ce a primit 80.000 de euro si 90.000 de lei, Bălăşescu a fost reţinut abia astăzi, după ce CSM a avizat reţinea şi arestarea acestuia.

 

Procurorul Max Bălăşescu a fost reţinut pentru 24 de ore pentru mită şi traffic de influenţă. El a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor. Procurorul ar fi cerut mită 300.000 de euro de la Dobrescu, învinuit în dosarul vrăjitoarelor, pentru a a-l da scoatere de sub urmarirea penală. Procurorul i-a spus că suma urma să fie împărţită cu un alt anchetator al cărui nume este secret deocamdată.

Potrivit DNA, “În cursul lunii ianuarie 2012, inculpatul Bălăşescu Maximilian Ion, în calitatea sa de procuror, a pretins de la un denunţător, prin intermediari, suma de 300.000 euro, în două tranşe, pentru ca în schimb să dispună ridicarea măsurărilor asiguratorii luate faţă de denunţător, într-un dosar în care acesta era cercetat, alături de alte persoane, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe destul de grave. În schimbul banilor, procurorul Bălăşescu Maximilian Ion urma să dispună, cu privire la acelaşi denunţător, disjungerea cauzei şi formarea unui dosar separat în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală.
La data de 31 ianuarie 2012, inculpatul Bălăşescu Maximilian Ion a primit de la denunţător, prin intermediar, suma de 90.000 lei şi 80.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Având în vedere calitatea de magistrat a inculpatului Bălăşescu Maximilian Ion, la data de 1 februarie 2012, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat măsura reţinerii pentru 24 de ore.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte două persoane, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită.”

Bălăşescu “a căzut” pe interceptări şi în dosarul altui procuror, Mihai Betelie, fost şef al Parchetului Sectorului 4 al Capitalei, arestat tot pentru corupţie de judecătorii de la Inalta Curte. In acest dosar, Max Bălăşeşecu îi spune lui Betelie că dosarul în care e cercetat administratorul firmei familiei celui din urmă (Betelie avea o firmă Vidra) , e înregistrat la el la Parchetul Ilfov. La rându-i, Betelie îl anunţă pe Bălăşescu că i s-a montat în birou tehnică de ascultare într-un dosar de trafic de maşini furate în care era cercetat pentru traffic de influenţă.

În referatul în care a fost arestat procurorul Betelie apare următoarea interceptare:

M. Betelie: Tu-l ştii pe-ală de la Economic, de la Ilfov? Fii atent, e unu’ S.I. acolo ( poliţist de la serviciul combaterii fraudelor-nn). Ai auzit de el? Iţi spun eu acuma o chestiune: familia mea deţine o societate, care e la Vidra, judeţul Ilfov… are o staţie de sortare deşeuri menajere. Eh, acest S. s-a sesizat el din oficiu, cum că există nu ştiu ce, că pe evaziune fiscală şi aşa mai departe… Îmi freacă administratoru’, un văr de-al meu… Eu ştiu cine l-a pus, ştiu, înţelegi!? Pe ăla care l-a pus, aşa, care i-a dat informaţia falsă, îi rup capu’…îi rup eu capu’, treaba mea cum i-l rup, că nu la propriu, înţelegi!?
M. Bălăşescu: Bă, ia stai, stai puţin, că… deja e înregistrat la noi, mă, dosaru’, 126/P/2011… »

În perioada în care a fost procuror la Parchetul Capitalei, Max Bălăşescu a apărut în interceptările din mai multe dosare penale în care erau anchetaţi lideri ai lumii interlope, dar de fiecare dată ar fi scăpat deoarece a fost avertizat la timp, spun surse judiciare.

Vrăjitoarele Vanessa şi Melisa au fost acuzate că şi-ar fi înşelat şi şantajat clienţii. La serviciile acestora au apelat şi personalităţi din showbizul românesc. Plîngerea a fost făcută de Oana Zăvoranu, păgubită cu 450.000 de euro.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă