10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialProcurorul Mircea Negulescu, care i-a anchetat pe Victor Ponta și pe Sebastian...

Procurorul Mircea Negulescu, care i-a anchetat pe Victor Ponta și pe Sebastian Ghiță, a ieșit definitiv din magistratură. Mai multe înregistrări audio care îl compromiteau au fost difuzate la România TV

Procurorul DNA Mircea Negulescu şi-a depus, vineri, demisia din magistratură, informează Mediafax. Inspecţia Judiciară ceruse suspendarea acestuia din funcţie.

Decizia procurorului vine ca urmare a cererii Inspecţiei Judiciare de suspendare a acestuia din magistratură pe parcursul cercetării disciplinare demarate în urma unei autosesizări a inspectorilor. Pe rolul Inspecţiei sunt şi alte sesizări care îl vizează pe magistrat făcute de Secţia pentru procurori, procurorul general al României şi de o persoană fizică.

Joi, Secţia pentru procurori a CSM a decis să admită cererea lui Mircea Negulescu de încetare a activităţii în cadrul DNA Ploieşti şi a dispus continuarea activităţii acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, potrivit Mediafax.

Postul de televiziune România TV, controlat de Sebastian Ghiță, a difuzat, marţi seară, mai multe înregistrări audio în care un bărbat, despre care jurnaliştii susţin că este procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti, stă de vorbă cu soţia unui afacerist arestat pentru fapte de corupţie, Vlad Constantin, căreia îi dezvăluie date şi amănunte din dosare penale.


Citește și: VIDEO. Procurorul Mircea Negulescu a cerut încetarea activității la DNA. El a apărut în mai multe înregistrări audio făcute publice la televiziunea lui Ghiță după ce l-a anchetat pe patronul RTV și pe baronul PSD Mircea Cosma


Procurorul Negulescu a devenit cunoscut pe vremea când lucra la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și a anihilat rețeaua lui Răzvan Alexe, de spălare de bani.

Prin Alexe, Negulescu a ajuns la Sebastian Ghiță, fost deputat PSD, urmărit internațional, la baronul PSD Mircea Cosma, la fiul acestuia Vlad Cosma, pe atunci deputat PSD, la fiica acestuia, Andreea Cosma, acum parlamentar PSD, la alți lideri din diferite partide care au fost inculpați ulterior pentru corupție. 

Prima  înregistrare pe ascuns a procurorului Negulescu datează din perioada în care acesta lucra la Parchetul Curții de Apel Ploiești.. El a fost înregistrat de propriul său șef, procurorul general Liviu Tudose, ulterior  inculpat în dosar de corupție. Liviu Tudose a fost trimis în judecată pentru că îi furniza informații din dosare lui Sebastian Ghiță.După inculparea șefului său, Negulescu a fost detașat la DNA Ploiești, unde a lucrat în mari dosare de corupție. 

 

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă