14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFostul procuror Nastasiu și judecătoarea Dumitrașcu, audiați la DNA în dosarul lui...

Fostul procuror Nastasiu și judecătoarea Dumitrașcu, audiați la DNA în dosarul lui Yassin Mohamad

Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu şi fosta judecătoare Sofica Dumitraşcu sunt audiați, marți, de procurorii anticorupție, în dosarul în care medicul Mohamad Yassin este cercetat pentru fapte de corupţie comise în legătură cu Omar Hayssam, potrivit Mediafax.

Citește și: Răzbunarea lui Omar Hayssam. Negociatorul Mohamad Yassin, ARESTAT pentru trafic de influență

Foştii magistraţi, actual avocaţi, au ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 10.15.

Nastasiu şi Dumitraşcu au fost chemaţi de procurori pentru a da explicaţii în dosarul în care medicul Mohamad Yassin a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru că ar fi cerut aproximativ două milioane de euro pentru a interveni în obţinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu închisoarea a lui Omar Hayssam.

Fostul procuror şi fostul judecător au intrat în atenţia opiniei publice după ce Nastasiu a cerut instanţei, în 2006, eliberarea lui Omar Hayssam, motivând faptul că sirianul este grav bolnav. Solicitarea a fost admisă de Sofica Dumitraşcu, care era judecător la acel moment, motiv pentru care Hayssam a fost pus în libertate, iar în scurt timp a fugit din ţară.

În acelaşi dosar, anchetatorii l-au audiat, luni, şi pe Ovidiu Ohanesian, care a afirmat că procurorii DNA au vrut să afle care sunt cercurile relaţionale ale doctorului Mohamad Yassin.

Citește și: Numele lui Băsescu apare în motivarea arestării lui Mohamad Yassin

Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak, a fost chemat, luni, la DNA în calitate de martor, pentru a da o declaraţie în cazul medicului sirian Mohamad Yassin. El a adăugat că prezentul dosar este unul “fabricat”, motivul fiind acela de a se crea pârghii pentru redeschiderea dosarului armelor în care, susţine el, ar fi implicaţi membri ai familiei fostului preşedinte.

Jurnalistul a mai arătat că Omar Hayssam a primit o condamnare mult prea mică raportat la faptele pe care le-a săvârşit şi că, în realitate, acesta a comis mult mai multe fapte decât au cercetat până în prezent anchetatorii.

Citește și: Ovidiu Ohanesian, audiat la DNA în calitate de martor în dosarul medicului Yassin

Mohamad Yassin a fost arestat, în 4 aprilie, fiind acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi cerut aproximativ două milioane de euro pentru a interveni în obţinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu închisoarea a lui Omar Hayssam. Alături de el a fost arestat și Tahli Fadel, acuzat de complicitate.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2014 – martie 2015, Mohamad Yassin, direct și prin intermediul lui Tahli Fadel, a cerut de la două persoane, denunţătoare în cauză, suma de aproximativ două milioane de euro, spunând că ar putea influența organe judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare, astfel încât persoana condamnată să fie pusă în libertate. Persoana condamnată este unul dintre denunţătorii din acest dosar.

Citește și: Negociatorul pentru eliberarea jurnaliștilor din Irak, Yassin Mohamad, reținut. Denunțător: Omar Hayssam

Conform unor surse judiciare, Omar Hayssam i-ar fi denunţat pe Mohamad Yassin şi Tahli Fadel.

Numele lui Tahli Fadel a apărut şi în dosarul Foresta Nehoiu, în care Omar Hayssam a primit o pedeapsă definitivă.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă