12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialProcurorul Daniel Bucur de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, pus...

Procurorul Daniel Bucur de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, pus sub control judiciar

Direcţia Naţională Anticorupţie transmite că procurorul Daniel Bucur de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi luare de mită, a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Anchetatorii i-au interzis lui Bucur să-şi exercite funcţia de procuror. 

Conform DNA, procurorul cercetat trebuie să respecte mai multe obligaţii: 

a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, ori de câte ori este chemat; 
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești cu privire la schimbarea locuinței; 
c) să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; 
e) să nu exercite funcția de procuror, în exercitarea căreia a săvârșit faptele; 
f) să nu se apropie și să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar 
g) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. 

Anchetatorii arată că Daniel Bucur ar fi beneficiat de anumite lucrări de amenajare la un imobil în schimbul cărora a promis că va acorda soluţii favorabile şi că va interveni la colegi de-ai săi în acelaşi scop. În luna februarie 2015, Daniel Bucur, în calitate de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, a pretins de la două persoane, care sunt martori denunţători în cauză, şi a beneficiat din partea acestora de executarea unor lucrări de amenajare, în valoare de aproximativ 1.000 lei, la un imobil pe care magistratul îl deţine în oraşul Comarnic. 
În schimbul acestor servicii, procurorul le-a promis celor doi pe care anterior îi cercetase şi faţă de care dispusese trimiterea în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie în formă calificată, că va interveni la judecătorul care avea spre soluţionare cauză respectivă, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influenţă, astfel încât acesta din urmă să dispună o pedeapsă blândă, respectiv condamnarea celor doi cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. 

"În perioada aprilie – mai 2015, suspectul Bucur Daniel, în calitate de procuror, a pretins şi a beneficiat de executarea unei lucrări în valoare de aproximativ 4.000 lei, la acelaşi imobil (placare cu piatră a unui gard), de la o persoană (martor denunţător) cercetată de magistrat pentru săvârşirea infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. În schimb, procurorul i-a promis persoanei respective că, în cauza respectivă, va adopta faţă de acesta din urmă o soluţie favorabilă" se arată în comunicatul DNA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă