16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialProcurorul Emilian Eva, care a instrumentat dosarul lui Voiculescu, ARESTAT pentru 30...

Procurorul Emilian Eva, care a instrumentat dosarul lui Voiculescu, ARESTAT pentru 30 de zile

Procurorul Emilian Eva a fost arestat, vineri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care este acuzat că a vândut peste 200 de tablouri, activitate incompatibilă cu funcţia de magistrat, şi că nu a trecut bunurile în declaraţia de avere.Decizia Înaltei Curţi nu este definitivă.

Procurorul Emilian Eva a fost reţinut, joi, de DNA pentru luare de mită şi spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția şi fals în declarații, iar, vineri a fost prezentat la instanţa supremă cu propunere de arestare preventivă. Procurorii îl suspectează pe Eva că a vândut peste 200 de tablouri, activitate incompatibilă cu funcţia de magistrat, şi că nu a trecut bunurile în declaraţia de avere.

Potrivit procurorilor DNA, în mai-iunie 2014, perioadă în care tatăl procurorului Emilian Eva, Ludovic Eva, se afla internat în Spitalul Clinic de Urgenţă “Profesor dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, magistratul i-a cerut doctorului cardiolog Dan Tesloianu să facă toate eforturile profesionale “ca să fie bine pentru toată lumea”, reaminteşte Mediafax.

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Limitator inteligent de viteză montat la Snagov

La Snagov s-a montat primul limitator de viteză inteligent din România, ce îi oprește numai pe șoferii care încalcă limita de viteză din zonă. Un...

Judecătorul care a cerut azil politic în Belarus. “Aici este un preşedinte foarte înţelept”

Un judecător polonez a cerut azi politic în Belarus, în contextulrelațiilor tensionate dintre Polonia și Belarus. El susține că acolo se află"un preşedinte foarte...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă