16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialProcurorul General solicită Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale...

Procurorul General solicită Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Titus Corlățean

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, actual membru al Senatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu.

”În conformitate cu disp. art. 109 alin. 2 din Constituţia României, art. 12 şi art. 19 din Legea nr. 115/1999, art. 305 alin. 4 din Codul de procedură penală şi ale Deciziei nr. 270/10.03.2008 a Curţii Constituţionale, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de corlăţean titus, fost ministru al afacerilor externe, actual membru al Senatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în modalitatea normativă prevăzută de art. 297 din Codul penal, cu aplicarea art.132 din Legea nr. 78/2000 şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale, în modalitatea normativă prevăzută de art. 385 alin. 1 din Codul penal.

Faptele reţinute în sarcina acestuia formează obiectul unui dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, transmite Parchetul General.

Citește și: UPDATE. Dosarul Votului din diaspora. DNA a trimis cerere de încuviințare a urmăririi penale în cazul lui Titus Corlățean.

Luni dimineața, Procurorul general al DNA a solicitat conducerii Senatului aviz în dosarul votului din diaspora, privindu-l pe Titus Corlățean, fost ministru al afacerilor externe.  DNA îl acuză pe senator de abuz în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă