8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialProdecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE Bucureşti, arestat preventiv, pentru luare de...

Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE Bucureşti, arestat preventiv, pentru luare de mită

Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE Bucureşti, Iuliu Cosmin Şerbănescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Șerbănescu este acuzat că ar fi primit de la studenţi între 400 de lei şi 400 de euro în schimbul unor lucrări de licenţă gata elaborate şi al unor note de promovare,conform Mediafax.

Potrivit Parchetului instanţei supreme, Iuliu Cosmin Şerbănescu este urmărit penal pentru şase infracţiuni de luare de mită şi una de trafic de influenţă.

Acesta, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări şi reasigurări, a pretins şi primit de la studenţi sume între între 400 de lei şi 400 de euro, în schimbul unor lucrări de licenţă gata elaborate, în formă digitală, susţin anchetatorii.

Procurorii mai spun că Şerbănescu le-ar fi garantat studenţilor că el, în calitate şi de membru al comisiei de licenţă, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licenţă.

De asemenea, prodecanul "a acceptat să-şi traficheze influenţa, în schimbul banilor primiţi, prin intervenţii la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licenţă şi membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an şi a celor de licenţă".

În acest dosar, anchetatorii au făcut, vineri, trei percheziţii în Bucureşti, la locuinţa Iuliu Cosmin Şerbănescu, la biroul acestuia din cadrul facultăţii şi la sediul ASE.

Rectorul ASE, Pavel Năstase, a declarat vineri, referindu-se la percheziţiile făcute în biroul prodecanului suspectat de corupţie, că este regretabil pentru universitate că se întâmplă asemenea lucruri şi a precizat că profesorii sunt responsabili pentru notele de la licenţă.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă