16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialInspectorii sanitari-veterinari au descoperit produse expirate și depozitate impropriu la un depozit...

Inspectorii sanitari-veterinari au descoperit produse expirate și depozitate impropriu la un depozit Antrefrig. Activitatea complexului ar putea fi suspendată

UPDATE 15.05: Activitatea întregului complex de depozite de la Piața de Gros Antrefrig din Sectorul 2 al Capitalei ar putea fi suspendată din cauza neregulilor constatate, a declarat directorul executiv adjunct la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Adrian Vasile, pentru Agerpres.

„La inițiativa Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București în parteneriat cu Poliția Română (IGPR) am realizat un control de fond de verificare a respectării condițiilor de depozitare și de manipulare a produselor agro-alimentare în complexul en-gros de pe strada Fântânica 36 la Piața de Gros Antrefrig din Sector 2. Am identificat mai multe neconformități și încălcări ale legii. Am dispus amenzi, confiscări și analizăm, inclusiv, posibilitate de a suspenda activitatea întregului complex întrucât trebuie să fie remediate foarte multe aspecte. Este nevoie ca aceia care își desfășoară activitatea aici să aplice reguli conforme cu normele de desfășurare a activității”, a afirmat Adrian Vasile.

Conform oficialului ANSVSA, în acest complex de depozite au fost găsite la comercializare produse expirate și depozitate impropriu normelor de siguranță a alimentelor. „Aveam suspiciuni legate de acest complex de depozite. Am demarat aceste controale pornind de la trasabilitatea alimentară. Am început cu depozitele pentru că știm cu toții că de aici se aprovizionează mare parte a restaurantelor. Cam tot ce înseamnă agenți de alimentație publică în Municipiul București își fac aprovizionarea cu materie primă din astfel de depozite. Am găsit produse expirate, situații de depozitare neconformă a produselor prin nerespectarea condițiilor termice”, a mai precizat Adrian Vasile.

Conform acestuia, controlul a fost dispus prin autosesizare. Inspectorii sanitar-veterinari au confiscat și o cantitate importantă de băuturi — sucuri, apă minerală, bere, marfă ținută în soare și la care riscul de alterare este mare.

————

Polițiștii și inspectorii sanitari-veterinari fac, joi dimineața, verificări asupra provenienţei şi calităţii produselor alimentare de la un depozit Antrefrig, din Sectorul 2 al Capitalei, informează Mediafax.

„În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române şi cei ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, împreună cu specialişti din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare-Veterniare şi pentru Siguranţa Alimentelor, desfăşoară o acţiune de verificare într-un complex comercial de produse alimentare din Bucureşti, sector 2″, precizează Poliția Română, într-un comunicat de presă.

Potrivit unor oficiali din cadrul instituţiei, citați de Mediafax, verificările sunt făcute la un depozit Antrefrig. Acțiunea ar viza „combaterea evaziunii fiscale şi protejarea bugetului consolidat al statului, precum şi protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit cu produse alimentare neconforme”.

Potrivit sursei citate, se verifică agenţii economici care vând en-gros, în respectivul depozit, legume şi fructe, carne proaspătă, dar şi provenineţa şi calitatea produselor.

 

Știre în curs de actualizare.

 

 

Cele mai citite

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...

VIDEO. Furtuna din Texas a provocat mai mulți morți

Furtunile au omorât mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem...
Ultima oră
Pe aceeași temă