22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialSancțiune minoră pentru profesorul care a fotografiat eleve în toaletă

Sancțiune minoră pentru profesorul care a fotografiat eleve în toaletă

Profesorul de la o școală din București, care a fotografiat eleve în toaletă, a fost sancționat cu diminuarea salariului cu 10 procente, timp de trei luni, informează Mediafax.

Concluziile echipei de control a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti au scos în evidenţă următoarele aspecte: domnul profesor Silvestru Toma Dragoş a realizat mai multe fotografii în timpul orei de educaţie fizică şi sport, justificând că fotografiile pot reprezenta o dovadă a nerespectării disciplinei de către elevi; fotografierea ilegală a elevilor fără acordul părinţilor; lipsa de comunicare dintre şcoală şi părinţii elevilor“, arăta ISMB.

CITEȘTE ȘI  Profesor din Capitală, suspectat că fotografia eleve de clasa a II-a în baie

Echipa de control a ISMB a propus monitorizarea Şcolii nr. 164, constituirea unei comisii de cercetare, la nivelul unităţii de învăţământ, “pentru verificarea presupuselor abateri sesizate de părinţii elevilor” şi realizarea, în cel mai scurt timp, a unei inspecţii generale. Raportul întocmit în urma acestor verificări a fost trimis unităţii de învăţământ, pentru a lua măsurile care se impun, în calitate de angajator al profesorului, preciza ISMB.

În urma sesizării părintelui unui elev, la Şcoala nr. 164 din Capitală a fost constituită o Comisie de cercetare disciplinară în cazul profesorului Dragoş Toma Silvestru. Comisia a întocmit un raport pe care l-a înaintat Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă