13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialProfesorul de istorie care a predat despre trecutul familiei Ridzi a fost...

Profesorul de istorie care a predat despre trecutul familiei Ridzi a fost sancționat. El va avea salariul diminuat cu 5% timp de trei luni

Profesorul de istorie de la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” din Petroșani, care a predat istoria familiei Iacob-Ridzi, a fost sancționat. Acesta va avea salariul diminuat cu 5 la sută timp de trei luni, potrivit Mediafax.

Directorul Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida”, Camelia Paraschiv, a declarat că sancţiunea de diminuare a salariului cu cinci la sută pentru trei luni a fost aprobată în Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare.

„Consiliul de Administraţie a decis, în urma analizei raportului întocmit de comisia de disciplină, sancţionarea domnului profesor cu 5 la sută pentru o perioadă de trei luni”, a declarat Camelia Paraschiv.

Directorul a precizat, totodată, că ancheta în cazul cadrului didactic a fost extinsă la toate clasele la care Valentin Stoica predă tocmai pentru a fi stabilit un cadru corect de analiză a activităţii la clasă.

La începutul săptămânii, Consiliul profesoral de la Colegiul din Petroşani a decis mutarea disciplinară într-o clasă paralelă, dar şi scăderea mediei la purtare pentru cele două eleve care au postat pe facebook ora de istorie, în care dascălul „preda” istoria familiei Iacob-Ritzi.

Inspectorul şef al ISJ Hunedoara, Maria Ştefănie, a declarat, la rândul său, că la nivelul instituţiei şcolare în care a avut loc incidentul vor fi intensificate inspecţiile la ore.

În urmă cu câteva săptămâni, o oră de istorie a profesorului Valentin Stoica a fost transmisă live pe contul de Facebook al unei eleve. Fata şi colega ei de bancă dialogau cu mediul virtual în timp ce cadrul didactic preda o lecţie de istorie în care, la un capitol legat de “Stat şi puterea lui legislativă şi executivă”, a exemplificat cu pasaje din istoria contemporană, pasaje care vizau familia primarului din Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, şi a soţiei lui, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob- Ridzi.

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă