13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialProfesorul de la Jean Monnet acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu...

Profesorul de la Jean Monnet acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă, cercetat în libertate

UPDATE. Profesorul de sport Dan Octavian Vişan, de la Liceul “Jean Monnet” din Bucureşti, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă, a fost eliberat şi va fi judecat în stare de libertate pentru întreţinere de relaţii sexuale cu o minoră.

Profesorul are interdicţie de a se apropia de liceu, de minoră şi de familia ei. Decizia a fost luată de Judecătoria Sectorului 1, însă procurorii pot face recurs.

—-

Profesorul de sport Dan Octavian Vişan, de la Liceul “Jean Monnet” din Bucureşti, acuzat că a întreţinut acte sexuale cu o elevă a fost deferit justiţiei, de către Parchetul Judecătoriei sectorului 1, el urmând a fi judecat în stare de arest preventiv.

Termenul de judecată în acest caz a fost stabilit pentru 10 februarie 2012, la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, scrie Mediafax.

În 18 noiembrie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă, pentru act sexual cu o elevă, a profesorului de sport Dan Octavian Vişan, de la Liceul “Jean Monnet” din Bucureşti, judecătorii admiţând contestaţia procurorilor faţă de decizia instanţei inferioare care apreciase că acuzatul poate fi cercetat liber

Profesorul de la Liceul “Jean Monnet” a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă din clasa a XI-a, în mai multe rânduri.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 5 noiembrie, că profesorul Dan Octavian Vişan poate fi cercetat în libertate, acestuia fiindu-i impusă însă interdicţia de a părăsi localitatea timp de 30 de zile.

Decizia a fost contestată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 la Tribunalul Bucureşti (TB), unde un complet de trei judecători a hotărât emiterea unui mandat de arestare preventiv pe numele profesorului, pentru 29 de zile.

Eleva de la Liceul “Jean Monnet” s-a prezentat, în 3 noiembrie, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal.

Vişan a fost audiat şi reţinut în 4 noiembrie, iar sâmbătă a fost eliberat din arest, în urma deciziei Judecătoriei Sectorului 1.

Profesorul de sport era suplinitor, fiind venit de la altă şcoală la Liceul “Jean Monnet” de un an. El şi-a recunoscut fapta în faţa conducerii unităţii de învăţământ, context în care a şi demisionat.

Avocatul acestuia a susţinut că între profesor şi eleva care îl acuză de viol a existat doar o relaţie profesională şi că aceştia “nu au fost iubiţi”. În plus, avocatul a arătat că profesorul nu a cunoscut că eleva este minoră, “aceasta venind dintr-un sistem de învăţământ diferit, din Belgia”.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă