15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialDan Păcurariu, profesorul universitar cercetat pentru că şi-ar fi ucis iubita în...

Dan Păcurariu, profesorul universitar cercetat pentru că şi-ar fi ucis iubita în urmă cu 18 ani, este sub control judiciar. Ce indicii i-au dus pe criminalişti la el

UPDATE. Magistraţii au decis ca profesorul universitar Dan Păcurariu să fie cercetat sub control judiciar în dosarul în care este suspect de uciderea iubitei sale, în urmă cu 18 ani.

La momentul comiterii crimei, profesorul a avut un alibi foarte puternic. Surse apropiate anchetei au atătat că tatăl lui Dan Păcurariu ar fi declarat că fiul său ar fi petrecut toată seara cu familia. Bărbatul i-ar fi spus însă iubitei sale oficiale că profesoara a fost omorâtă, cu trei ore înainte să fie descoperită crima.

Deşi a vrut să pară un jaf, anchetatorii au descoperit că din casă nu lipsesc banii şi bijuterii, ci doar cadourile oferite de suspect, între care un lănţişor şi o brăţară din aur, model „Bismark” dar şidiferite bunuri cu ajutorul cărora ar fi putut fi înregistrat de către vicimă. Un videorecorder şi un robot telefonic au dispărut din casa Mihaelei Fulga.

———-

Dan Păcurariu, profesorul universitar reţinut marţi seara pentru că în urmă cu 18 ani şi-ar fi ucis iubita, află miercuri dacă va fi arestat. El a fost reţinut marţi seara după mai multe ore de audieri. Bărbatul a fost dat de gol de o probă ADN care până acum nu a putut fi expertizată.

Victima se numea Mihaela Fulga şi era profesoară de limba chineză la Liceul “Mihail Sadoveanu” din Bucureşti. Femeia urma să plece din ţară, iar bărbatul nu se împăca cu ideea.

Citeşte şi: FOTO. Profesor universitar, reținut pentru o crimă comisă în urmă cu 18 ani

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că, “în noaptea de 26/27 iunie 1998, în timp ce se afla în locuinţa iubitei sale, victima F.M.G. (în vârstă de 30 de ani), situată în municipiul Bucureşti, sector 3, inculpatul Păcurariu Dan a agresat-o pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri cu un corp dur, cu o intensitate deosebită, cauzându-i în această modalitate leziuni grave (multiple fracturi la nivelul capului), care i-au determinat decesul. Victima a fost descoperită, ulterior, în seara zilei de 29 iunie 1998, în stare de putrefacţie”.

Procurorii mai arată că agresiunea a fost comisă în contextul degradării relaţiei dintre inculpat şi victimă, ca urmare a manifestărilor excesive de gelozie ale inculpatului, acesta devenind extrem de posesiv. “În acest sens, din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că inculpatul o urmărea pe victimă la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă etc”, informează PTB.

Păcurariu este unul dintre cei mai vechi profesori de la Universitatea Hyperion. El predă studenţilor “Istoria artelor, Legăturile stilistice dintre arte şi Estetică”. În trecut, Păcurariu a predat şi la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu“ din Bucureşti, în perioada 2004-2010.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă