13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialProiect: Proprietarii hotelurilor în paragină, amendați

Proiect: Proprietarii hotelurilor în paragină, amendați

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, spune că proiectul legii turismului, care va fi pus, luni, pe site-ul ministerului şi va intra în dezbatere publică, prevede că proprietarii unităţilor hoteliere lăsate în paragină vor fi amendaţi, potrivit Mediafax.

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, a declarat, sâmbătă seară, la o întâlnire cu investitorii din turismul de pe litoral, desfăşurată la Năvodari, că toate modificările de legislație trebuie să răspundă cerințelor investitorilor în turism.

"Acest eveniment este o încununare a unor eforturi, în ultimele luni, de colaborare între agenți de turism și partea guvernamentală. Este o adaptare a eforturilor guvernamentale și a tot ceea ce înseamnă schimbarea legislației în turism și nu numai, și în domeniul fiscal, modificări care să răspundă cu adevărat doleanțelor operatorilor din turism și evident și intereselor statului", a declarat Mihai Tudose.

El a menționat că noua lege a turismului prevede sancțiuni pentru cei care lasă unitățile hoteliere în paragină.

"Acel abuz de drept de proprietate, cu clădiri lăsate vraiște, cu obiecte care au fost la un moment dat în circuitul turistic, apoi abandonate, cu privatizări eșuate, de exemplu la Neptun-Olimp Hotelul Panoramic, luat, privatizat și lăsat în paragină, lucrurile nu pot rămâne așa la nesfârșit, strică tot ce este împrejur. Propunem la aceste obiective care au fost supuse unui proces de privatizare clauzele post-privatizare activate, revăzute toate contractele și reluat procesul de privatizare, dreptul și obligativitatea autorităților locale de a sancționa pe cei care strică imaginea zonelor turistice prin lăsarea în paragină a proprietăților, iar, dacă autoritățile locale nu se implică, sancționarea lor de către agențiile statului", a menționat Mihai Tudose.

El a spus că proiectul legii turismului va apărea, luni, pe site-ul ministerului și va intra în dezbatere publică, ministrul dorind ca acesta să fie adoptat cât mai repede.

Cele mai citite

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă