22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialProiect pentru ofițerii de informații din DIPI și SPP

Proiect pentru ofițerii de informații din DIPI și SPP

Ofițerii de informații ai Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) și ai Serviciului de Protecție și Pază (SPP) se în specializează managementului integrat al situației operative. De fapt este vorba despre un proiect care are ca scop dezvoltarea cooperării între cele două structuri. De fapt, beneficiarii acestui proiect vor fi instituțiile și autoritățile naționale care primesc sau accesează produsele de tip intelligence.

Proiectul se numește “Îmbunătățirea capacității analitice pentru consolidarea managementului integrat al situației operative (AOS)” și este derulat de DIPI, fiind cofinanțat din Fondul pentru Securitate Internă –Instrumentul de sprijin financiar pentru cooperare polițienească, prevenirea și combaterea criminalității și gestionarea crizelor.

Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este 820.242 lei, din care 615.181,5 lei este valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul pentru Securitate Internă, iar 205.060,5 lei este cofinanțare eligibilă a beneficiarului.

Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea managementului integrat al situației operative cu sprijinul analiștilor de informații.

Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea cunoștințelor și abilităților practice în domeniul analizei operaționale, pe de o parte, și însușirea cunoștințelor și abilităților practice de bază în domeniul analizei strategice, pe de altă parte.

Grupul țintă al proiectului este constituit din analiști ai Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) și ai Serviciului de Protecție și Pază (SPP) – în calitate de partener instituțional. Beneficiare indirecte ale proiectului sunt instituțiile și autoritățile naționale care primesc sau accesează produsele de tip intelligence, în vederea valorificării și transpunerii acestora în decizii de nivel operațional/strategic, inclusiv la nivelul Uniunii Europene.

Justificarea implementării proiectului este de a dezvolta capacitatea analitică de nivel operațional și strategic, cu efecte directe în planul timpilor de reacție la situația operativă, respectiv al creșterii calității produselor analitice destinate beneficiarilor legali. Concomitent, proiectul vizează armonizarea pregătirii de specialitate a analiștilor din cadrul DIPI și SPP, precum şi dezvoltarea cooperării între cei doi parteneri instituționali prin promovarea unei culturi și a unui limbaj comune în domeniul analizelor operaționale și strategice.

Proiectul va contribui la consolidarea cunoștințelor deținute de analiștii proprii, dobândite ca urmare a implementării, cu succes, a proiectului SIMITO (cod SMIS 19554), precum și la sustenabilitatea acestuia.

Cele mai citite

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă