13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLegea pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţă a primit,...

Legea pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţă a primit, joi, raport favorabil în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

UPDATE 15.30: Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, joi, proiectul de lege pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare, acesta urmând să fie trimis în plenul Camerei pentru dezbatere şi vot final, informează News.ro.

 


UPDATE 14.00: Legea de abilitare a Guvernului să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară a fost adoptată, joi, în Senat. Proiectul a fost adoptat cu 76 de voturi ”pentru” şi 35 de voturi ”împotrivă”.


UPDATE 13.20: Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare a primit, joi, raport de adoptare din partea Comisiei juridice a Senatului, cu şapte voturi ”pentru” şi trei ”împotrivă”, liberalii criticând actul normativ trimis de Guvern, despre care au spus că ”este scris cu picioarele”.


Coaliţia de guvernământ a anunţat că, joi, intenţionează să finalizeze adoptarea proiectului de lege de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe durata vacanţei parlamentare, în ambele Camere ale Parlamentului, informează News.ro. Proiectul de lege a fost adoptat, miercuri seara, în prima şedinţă a cabinetului Grindeanu.

”Astăzi avem pe ordinea de zi două puncte: un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi un proiect de OUG pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Sunt lucruri absolut necesare pentru a funcţiona cum trebuie ca Guvern şi pentru a da posibilitatea Parlamentului, zilele următoare să adopte acest proiect de lege. Avem toate avizele pentru cele două. Campania a trecut, intrăm în pâine şi trecem la fapte”, a spus premierul Sorin Grindeanu, la începutul primei şedinţe pe care a prezidat-o la Palatul Victoria.

Biroul Permanent al Senatului a fost convocat, joi, pentru ora 9, urmând ca lucrările în comisii să înceapă la ora 10. La ora 12, proiectul de abilitare ar putea intra în plenul Senatului, prima Cameră sesizată. La ora 13, se întruneşte Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru a pune proiectului pe ordinea de zi a şedinţei de plen convocate pentru ora 15. 

După sesiunea extraordinară de joi, Parlamentul nou ales se va afla în vacanţă până pe 1 februarie.

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă