13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecial#Colectiv. Bilanț negru, la opt zile de la tragedie: 41 de morți....

#Colectiv. Bilanț negru, la opt zile de la tragedie: 41 de morți. Protestele au ajuns în a cincea zi

UPDATE 23.50: Colectiv: Patronii firmei care a furnizat artificiile şi artificierul care s-a ocupat de show-ul pirotehnic au fost ARESTAŢI.

UPDATE 23.30: Familia toboşarului trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, vrea să îl transfere în Franţa, însă a fost informată că, la acest moment, nu poate pentru că nu este asigurat şi nu ar beneficia de transport şi tratament în străinătate decontate integral de stat, în baza formularului E112, conform Mediafax.

Starea lui Alexandru Pascu, basistul trupei, s-a înrăutăţit, iar familia sa vrea să îl transfere urgent în străinătate, potrivit unor anunţuri publicate de apropiaţi ai acestuia pe Facebook, în care cer sprijinul oamenilor.

UPDATE 23.00: Protestatarii din Capitală au început să plece spre casă. 

Citește și: #Colectiv. LIVE TEXT. Aproximativ 2.500 de persoane, în Piața Universității: Azi aveți 39 de motive ca să ieșiți din casă

Sute de persoane au protestat, sâmbătă seară, la Arad, Cluj-Napoca, Ploieşti, Timişoara şi Sibiu, având pancarte cu mesaje împotriva corupţiei şi clasei politice, iar la Galaţi printre protestatari s-au aflat rudele unei tinere care a murit în incendiul de la Colectiv.

UPDATE 22.23: “Suntem cu 41 mai puţini“. Meciul de fotbal între ACS Poli Timişoara şi Dinamo, din această seară, a fost oprit în minutul 41, un omagiu pentru cele 41 de victime din clubul Colectiv

UPDATE 21.42: Colectiv: Metaliştii din Republica Moldova se mobilizează pentru un megaconcert caritabil la Chişinău

UPDATE 21.29: Colectiv: Neînţelegere în cazul unui tânăr transferat în străinătate. Părinţii străbat Europa, ca să ajungă la fiul lor

UPDATE 20.34: Bilanțul morților a crescut la 41- una din victime era internată la Floreasca, iar cealalată, la Bagdasar Arseni. 

UPDATE 20.30: Piedone a fost arestat preventiv. 

UPDATE 20.00 #Colectiv. LIVE TEXT. Aproximativ 1.000 de persoane, în Piața Universității: Azi aveți 39 de motive ca să ieșiți din casă

UPDATE 19.54: Românii transferaţi azi în Belgia au ajuns cu bine la spitalele unde erau așteptați

UPDATE 19.42: Andrei Galuţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, a fost transferat la un spital din Olanda

UPDATE 18.55: Poveştile celor şapte răniţi în accidentul din clubul Colectiv care au decedat azi. Printre ei, un erou, Florin Popescu, bodyguardul clubului, care a plătit cu viaţa pentru că şi-a salvat semenii

UPDATE 18.50: Procurorii DNA explică instanței de ce trebuie ca fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, să fie arestat preventiv.

UPDATE 18.26: Cinci dintre victimele din Colectiv decedate azi vor fi autopsiate mâine

UPDATE  18.14: Scena amplasată vineri la Universitate, adusă de revoluţionarul Mărieș

UPDATE 17.15: Referat: Șeful firmei de artificii a fost interceptat când distrugea documente care l-ar fi putut incrimina în incendiul din Colectiv. Procurorii cer arestarea celor doi patroni ai firmei. 

UPDATE 17.10:  Solistul trupei Goodbye to Gravity ar putea să nu mai cânte niciodată

UPDATE 17.00: Prima aeronavă cu un rănit grav a decolat de pe aeroportul Băneasa spre Austria. 

UPDATE 16.40:  FOTO. André Rieu a ajuns în faţa clubului Colectiv. Ce mesaj emoționant a avut artistul pentru români

UPDATE 16.20: Preşedintele Klaus Iohannis a scris un mesaj pentru familiile răniţilor din Colectiv care au murit sâmbătă. 

UPDATE 15.14: O a șaptea victimă a murit, la București.

UPDATE 12.30:  Cîmpeanu anunță noi ajutoare străine pentru răniții din Colectiv, la opt zile de la tragedie

UPDATE 12.00: Alți trei răniți critic în incendiul de vinerea trecută au decedat, ridicând bilanțul morților la 38. Dintre aceștia, doi – un român și un italian – au decedat în Olanda, în timp ce un al treilea a murit la București, la Spitalul Floreasca. 

Citește și: FOTO. Arafat, detalii despre transportul răniţilor din Colectiv care au murit în Olanda

UPDATE 11.03: Un tânăr în stare critică, internat la Spitalul Universitar, a murit. Acum , bilanțiul incendiului se ridică la 35 de morți.

UPDATE 10.00: Bilanțul morților în tragedia din Colectiv a urcat la 34, în cea de-a opta zi de la incendiu. Este vorba de două persoane internate la Spitalul de Arși.  

—-

La opt zile de la tragedia din clubul Colectiv şi după ce, vineri seară, au răsunat clopotele bisericilor din Capitală în memoria celor 32 de morţi, marşurile continuă, iar fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, află dacă va fi arestat.

Dintre cei 63 de răniţi aflaţi, vineri, în stare gravă, nouă, dintre care şase ventilaţi, vor ajunge, sâmbătă în Olanda pentru tratament, iar opt, dintre care trei ventilaţi, în Belgia, potrivit Ministerul Apărării Naţionale. Pe timpul zborurilor, pacienţii sunt asistaţi de echipe medicale coordonate de SMURD, sprijinite de medici şi personal de specialitate din MApN.

Costurile transportului şi tratamentului în Olanda şi Belgia vor fi suportate integral de statul român, potrivit premierului interimar Sorin Cîmpeanu. El a precizat că la fondul de rezervă al Guvernului există 250 de milioane de euro, iar costul spitalizării unui pacient în străinătate ar fi între 100.000 și 150.000 de euro.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, reţinut vineri seară, pentru 24 de ore, în dosarul cu privire la autorizația de funcționare a clubului Colectiv, află sâmbătă dacă va fi arestat. El este urmărit penal pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

Între timp, oamenii continuă să iasă în stradă, sâmbătă şi duminică, pentru dreptate pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv, dar şi pentru reformarea clasei politice şi înlăturarea corupţiei.

Între revendicările lor se numără: introducerea urgentă a votului electronic, numărul parlamentarilor să nu depăşească 300 de persoane, eliminarea imunităţii pentru toate persoanele, cu excepţia actelor ce ţin de exprimarea opiniei politice, interzicerea pe viaţă de a mai ocupa funcţii publice pentru demnitarii condamnaţi pentru fapte de corupţie, schimbarea Avocatului Poporului şi depolitizarea acestei instituţii în sensul alegerii acestuia direct de către popor, dar şi redeschiderea dosarului Revoluţiei.

La protestul de vineri seară, mulți oameni au declarat că nu sunt de acord cu modul în care președintele Klaus Iohannis a procedat în privința consultării societății civile.

După consultările cu 20 de reprezentanţi ai societăţii civile, Iohannis a anunțat că România nu mai poate fi condusă de un guvern politic. „Am constatat ca nu este nevoie de o simplă schimbare de guvern. Este nevoie de o schimbare complexă în politica romanească. Toți așteaptă să iasă în față politicieni noi, politicieni care nu au avut de-a face cu corupția”, a declarat preşedintele.

De asemenea, şeful statului a declarat, vineri, că va merge în mijlocul manifestanţilor din centrul Capitalei, dar fără să anunţe ora sau ziua când o va face, pentru că vrea să audă ce spun oamenii simpli şi ce aşteptări au de la el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă