23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPROTEST al românilor din Marea Britanie, în fața postului TV Channel 4....

PROTEST al românilor din Marea Britanie, în fața postului TV Channel 4. Cum a gestionat MAE scandalul. Reacţia lui Ponta

UPDATE 17:15: Recţia lui Ponta cu privire la protestele de la sediul Channel 4

UPDATE 16.30: În urma difuzării documentarului, ambasadorul român la Londra a transmis o scrisoare producătorului emisiunii difuzate de Channel4, în care oficialul a cerut postului să prezinte obiectiv situația românilor din Marea Britanie, precizează un comunicat al Ministerului de Externe (MAE).

Producătoarea Katie Buchanan a răspuns că reportajele nu îşi doresc sub nicio formă să fie discriminatorii, ci urmăresc să reflecte experiențe extrem de variate ale cetățenilor români care, deși provin din medii diferite, sosesc în Marea Britanie pentru a desfășura activități lucrative.

It is always difficult when making a series like this to decide which of the many possible stories to focus on, however we think the programmes reflect the experience of Romanians from a variety of backgrounds (nurses, students, roma gypsies). In the first programme we make it clear in commentary that the majority of Romanians coming to this country are professionals with guaranteed jobs… We believe that all our contributors, whether working in a profession, or trying to find a job, are portrayed with humanity and dignity and that the series attempts to understand and communicate their circumstances and motivations for coming to the UK. It is also very clear the lengths that many Romanians will go to in order to find work and contribute to the UK economy…”. (Este întotdeauna dificil, atunci când realizezi un documentar, să te hotărăști asupra poveștilor diverse pe care să le prezinți (asistente medicale,studenți, romi). În prima parte, am precizat clar că cei mai mulți români din Marea Britanie sunt profesioniști care lucrează legal … (…)Este foarte clar că mulți români vin aici ca să muncească și contribuie la economie”).

Conform informaţiilor transmise de realizatori, următoarele episoade ale reportajului vor prezenta şi alte cazuri de români, mai bine integraţi în societatea britanică. Totodată, producătorii emisiunii au modificat textul în trailer-ul de promovare a filmului, introducând o prezentare mai amplă a contextului acestui documentar în care se subliniază dimensiunea umană a filmului, se mai arată în comunicatul MAE.

Peste 500 de români din Marea Britanie vor protesta, duminică, în fața postului de televiziune Channel 4. Tinerii s-au moblizat pe Facebook, pe pagina ”Silent protest @Channel4".

Ei sunt nemulțumiți că postul TV a difuzat un documentar despre români, în care îi prezintă drept infractori, hoți și cerșetori.

Tinerii vor purta ținută business și vor sta tăcuți în fața sediului postului, în Londra.

We are protesting against the manner in which Channel4 decided to treat the Romanian immigration issue. We consider the approach in their documentary "Romanians are coming" unfair towards the Romanian nationals that work and study in the UK” (Protestăm față de felul în care postul Channel4  a decis să trateze problema imigranților români. Considerăm abordarea din documentarul ”Vin românii” nedreaptă față de românii care muncesc și învață în Marea Britanie”, n.red.), au scris tinerii pe pagina de Facebook.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă