13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialProtest în Bacău, pe fondul plasării în arest la domiciliu a șoferului...

Protest în Bacău, pe fondul plasării în arest la domiciliu a șoferului care a ucis cinci persoane într-o stație de autobuz

Rudele persoanelor care au fost lovite mortal de o mașină, în 4 aprilie, în timp ce se aflau într-o staţie de autobuz din Brăila, au protestat, marţi seara, împotriva deciziei de plasare în arest la domiciliu a șoferului care conducea mașina, informează Agerpres.

Persoanele care s-au strâns în Piaţa Independenţei au purtat în piept o fotografie cu ruda pierdută în acest accident de circulaţie şi au cerut să li se facă dreptate şi să nu fie „muşamalizat” cazul, pornind de la decizia instanţei de a-l plasa în arest la domiciliu pe şofer. 

„Ne-am strâns aici ca să încercăm să ne facem dreptate. Este revoltător că domnul care a provocat accidentul stă acasă bine mersi, iar sora mea nu are pace şi linişte, nu se poate odihni până nu se face dreptate. Pentru că sunt indivizi care iau permisul aşa cum îl iau, nu mai avem siguranţă nici măcar pe trotuar, nici măcar în curţile noastre. Pentru ce a făcut, eu cred că trebuie să ia măcar 10 ani de închisoare pentru fiecare om pe care l-a omorât. Cum au reuşit cei de la Colectiv să schimbe Guvernul, sperăm şi noi să reuşim să schimbăm măcar legile, să avem siguranţă pe trotuar. De când s-a întâmplat cu sora mea, eu îmi duc nepoţica la şcoală zilnic şi mi-e frică să mai stau în staţie”, a declarat sora uneia dintre victime, Mihaela Iusub, pentru Agerpres.

La protest au participat şi copiii uneia dintre victime, Nicoleta Pârlog, de 41 de ani, un băieţel în vârstă de 10 ani şi o fată care luna aceasta împlineşte 18 ani şi îşi programase cu mama sa petrecerea de majorat săptămâna aceasta. 

„Am venit astăzi aici să se facă dreptate pentru mama. Nu mi se pare normal să mergi în oraş cu viteza aceea şi pe contrasens, să omori cinci suflete şi tu să scapi aşa uşor. Îl ţin în spital, pentru că le este frică să îl dea acasă din cauza că a primit ameninţări nu de la noi, de la restul lumii. Cazul mai mult ca sigur se muşamalizează. El o să facă puşcărie şi o să trăiască, pe când pe mamele noastre nu le aduce nimeni înapoi. Merită să primească închisoare pe viaţă”, a spus fata Nicoletei Pârlog, 

În ceea ce priveşte şoferul, Marius Negoiţă, în vârstă de 27 de ani, având în vedere că nu se poate deplasa, fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, în urma accidentului pe care l-a provocat, acesta a fost audiat pe patul de spital. Potrivit rezultatelor probelor venite de la Institutul de Medicină Legală Iaşi, Marius Negoiţă nu a consumat droguri în ziua producerii accidentului. 

Rezultatele expertizei toxicologice efectuate de IML Iaşi infirmă, astfel, analizele preliminare făcute în ziua accidentului, la Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila, care arătau că şoferul consumase droguri. Potrivit specialiştilor, există posibilitatea ca aparatele să fi fost păcălite de faptul că şoferul lua medicamente pentru epilepsie, o boală pe care o ascundea de zece ani. 

Medicul de familie Steluţa Nedelcu a declarat că Marius Negoiţă i-a ţinut ascuns faptul că are epilepsie, deşi în urmă cu zece ani aceasta a observat că are simptome specifice bolii. Bărbatul s-a prezentat la cabinetul său în anul 2006 cu convulsii specifice epilepticilor, motiv pentru care medicul de familie susţine că i-a dat o trimitere la neurologie pentru investigaţie şi stabilirea unui diagnostic, iar de atunci nu a primit niciun răspuns de la el. 

Negoiţă a ascuns că ar avea această boală şi atunci când s-a angajat, în august 2015, ca agent de securitate la societatea „My Security”, completând o declaraţie pe proprie răspundere că nu suferă de nicio boală. Potrivit informaţiilor furnizate de administratorul firmei, Mihai Ilaş, actele sale medicale din momentul angajării “au fost în regulă”, iar pe perioada cât a fost angajat a fost “liniştit, şi-a văzut de treabă şi nu a creat probleme”. 

Anchetatorii care se ocupă de acest caz au solicitat documente de la medicul de familie al tânărului, deoarece poliţia nu avea informaţii că Negoiţă suferea de epilepsie. Marius Negoiţă are permis de conducere de şapte ani, în urmă cu doi ani s-a căsătorit şi de o lună este tatăl unui băieţel. 

Persoanele care şi-au pierdut viaţa în accidentul de la Brăila, sunt patru femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 37 şi 41 de ani. Conform unui comunicat remis de Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cauză se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă