14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Protest în Capitală şi în Cluj-Napoca, în semn de solidaritate cu...

UPDATE: Protest în Capitală şi în Cluj-Napoca, în semn de solidaritate cu soţii Bodnariu, despărţiţi de autorităţile norvegiene de copiii lor

UPDATE 14.30: Peste 500 de persoane participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un miting, în semn de solidaritate cu familia Bodnariu, informează Mediafax.

Oamenii s-au adunat, sâmbătă, în jurul orei 13.00, pe Bulevardul Eroilor din municipiu, având bannere cu mesaje în limbile română şi engleză, precum “Norvegia, nu separa familia Bodnariu”, “Susţinem familia Bodnariu”, “Doar adevărul va întoarce copiii la părinţii lor”, “Norvegia, este timpul să ne dai copiii înapoi”, “Opriţi ca Barnevernet (Autoritatea de protecţie a copilului din Norvegia – n.r.) să ne fure copiii”, “Barnevernet omoară copiii”.

Potrivit organizatorului manifestării, Ioan Gârbovan, organizatorul manifestării, participanţii cer grăbirea anchetei sociale care are loc în Norvegia şi implicarea mai activă a autorităţilor române în soluţionarea acestui caz, astfel ca familia respectivă să fie reîntregită.

Mitingul este autorizat de Primăria Cluj-Napoca între orele 13.00 şi 15.00.

 

—–

Peste 1.000 de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, în semn de protest faţă de decizia serviciilor sociale norvegiene de a separa cei cinci copii ai familiei Bodnariu, de părinţii lor, informează Mediafax.

Printre participanţii la protest este şi fratele lui Marius Bodnariu, Daniel, care este şi unul dintre organizatorii manifestaţiei, dar şi apropiaţi ai familiei, părinţi cu copii, tineri. De asemenea, la manifestaţie participau oameni din alte oraşe ale ţării – Suceava, Constanţa, Sibiu, Piatra Neamţ. Printre persoanele prezente la protest se număra şi fostul ministru de Externe Titus Corlăţean.

Oamenii aveau bannere cu mesajele: “Noi susţinem familia Bodnariu”, “Norway, do not separate Bodnariu family” (Norvegia, nu separa familia Bodnariu), “Children belong at family” (Locul copiilor este la familie), “Români din toate ţările uniţi-vă. Vi se fură copiii!”, “Stop the Barnevernet” (Opriți Barnevernet), “Mai bine mama săracă în România, decât mamă cu copii furaţi în Norvegia”, “Domnule preşedinte Iohannis copiii răpiţi ai familiei Bodnariu sunt şi cetăţeni români!”, “Isus a zis: lăsaţi copilaşii să vină la mine şi nu îi opriţi!”, “Vi se pare că acesta este creştinism radical?”.

Citeşte şi: Cazul familiei Bodnariu, discutată de conducerea MAE şi ambasadorul Norvegiei la Bucureşti

Daniel Bodnariu a susţinut că protestul se doreşte a fi o manifestare paşnică şi are menirea de a face publice lucrurile ce se petrec “într-o ţară aşa-zis civilizată”. El a mai precizat că intervenţia Barnerevrnet ar fi fost abuzivă, în sensul că a desprins copiii de o familie unită, nonviolentă şi nonradicala. Totodată, Daniel Bodnariu a explicat că Barnerevrnet este o instituţie ce ar avea o autoritate chiar mai mare decat autorităţile judiciare, dar că fratele său şi familia acestuia au iniţiat în justiţie procedurile de reuperare a copiilor.

Proteste similare sunt anunţate sâmbătă, de la ora 13.00, şi la Constanţa şi Cluj-Napoca.

Potrivit organizatorilor, în cooperare cu românii din diaspora, cu cetăţeni şi organizaţii din Norvegia, Cehia, Rusia, Letonia, Slovacia, India, Polonia, în ianuarie se vor organiza concomitent o serie de proteste similare în Oslo, Washington, Haga, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Roma, Torino, Frankfurt, Londra, Dublin, Viena, Ottawa, Praga, Bratislava, Varsovia, Moscova, Riga şi Copenhaga.

Citeşte şi: Iniţiativă parlamentară pentru salvarea familiei Bodnariu din Norvegia

Protestul de sâmbătă a fost organizat de Daniel Bodnariu, în cooperare cu Alianţa Familiilor din România (AFR) şi cu sprijinul Comunitătii Evanghelice din România, şi se desfăşoară între orele 12.00 şi 14.30.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

 

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă