9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Protest în fața Guvernului. Revoluționarii s-au îmbrâncit cu jandarmii. O femeie...

UPDATE. Protest în fața Guvernului. Revoluționarii s-au îmbrâncit cu jandarmii. O femeie a ajuns la spital

UPDATE. Aproximativ 100 de revoluționari au blocat, luni, Piața Victoriei și Șoseaua Kiseleff din Capitală și s-au așezat pe trecerea de pietoni din fața Guvernului, în semn de protest pentru că nu şi-au primit înapoi indemnizaţiile tăiate în urmă cu doi ani, de către Guvernul Boc, potriit B1TV

În timpul protestului, unii dintre revoluţionari au ieşit din zona amenajată de protest şi au încercat să blocheze Bulevardul Aviatorilor, însă au fost împiedicaţi de forţele de ordine aflate în zonă. Ulterior, protestatarii au reuşit să ocupe Bulevardul Kiseleff.

Reprezentanţii Jandarmeriei le-a pus în vedere protestatarilor că acţiunea lor contravine legii, pentru că au blocat o cale de comunicare şi le-au cerut să o elibereze. După câteva minute, forţele de ordine au intervenit şi i-au împins pe manifestanţi în zona amenajată de protest. La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia a fost reluată pe Bulevardul Kiseleff.

Unei femei aflate în rândul protestatarilor i s-a făcut rău, fiind chemat un echipaj medical.

Revoluţionarii au protestat şi săptămâna trecută la Guvern, aceştia fiind nemulţumiţi de neacordarea tuturor indemnizaţiilor prevăzute de Legea 341/2004 a recunoştinţei faţă de luptătorii Revoluţiei. La protestul din 12 mai, revoluţionarii au blocat petnru câteva minute Bulevardul Aviatorilor, fiind şi atunci îndepărtaţi de jandarmi, la care protestatarii au strigat "Mercenarii", conform Mediafax.

Premierul Victor Ponta declara atunci că în România sunt 4-5.000 de revoluţionari care au luptat în decembrie '89 şi care şi-au riscat viaţa, iar drepturile acestora vor fi achitate, existând fonduri alocate în acest sens. Premierul preciza că sunt însă şi "impostori revoluţionari făcuţi de echipa Dumitru Costin – Mihăieş", iar aceştia nu vor fi niciodată plătiţi.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă