6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialProtestul CIOBANILOR s-a încheiat. Ce AMENZI le-a dat Jandarmeria

Protestul CIOBANILOR s-a încheiat. Ce AMENZI le-a dat Jandarmeria

Jandarmeria Capitalei a aplicat o serie de amenzi pentru ciobanii care au protestat la Palatul Parlamentului, informează Mediafax.

O amendă de 20.000 de lei a primit organizatorul protestelor de la Palatul Parlamentului, la care au luat parte peste 3.000 de crescători de oi. Alte șase amenzi de câte 500 de lei au primit câțiva participanți, pentru ”instigarea şi recurgerea la acţiuni violente”.

Într-un comunicat de presă transmis marți seară, Direcția Generală de Jandarmerie București spune că în timpul protestelor organizate de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură Agrostar o parte dintre manifestanţi au rupt cordonul de ordine publică, ”blocând căile de comunicaţie rutieră şi reuşind să pătrundă prin acte de violenţă în curtea Parlamentului României”.

Conform sursei citate, în urma forţării cordonului unul dintre jandarmii din dispozitiv a fost lovit, fiind necesară intervenţia medicală.

”Ca urmare a acestor acţiunii de protest organizate în zona Parcului Izvor, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a luat măsura sancţionării organizatorului cu suma de 20.000 de lei, pentru nerespectarea locului şi perimetrului destinat adunării publice şi pentru neluarea măsurilor de întrerupere a adunării publice, când constată că au intervenit fapte de natură să tulbure ordinea publică”, susține Jandarmeria, care nu precizează cui a fost aplicată amenda.

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, a spus că ”organizatorul” care a fost amendat cu 20.000 de lei este persoană fizică.

De asemenea, au fost amendate cu câte 500 de lei alte șase persoane din grupul celor care au forţat cordonul jandarmilor, pentru ”instigarea şi recurgerea la acţiuni violente”.

”În zilele următoare, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti va continua identificarea tuturor celor care au încălcat prevederile legale şi au pus în pericol siguranţă celorlalţi participanţi la manifestarea publică. Jandarmeria Capitalei asigură toţi cetăţenii că va adopta de fiecare dată o atitudine corectă, echidistantă şi legală faţă de toate manifestările desfăşurate în spaţiul public, însă nu va tolera acţiuni care pun în pericol siguranţa persoanelor, a bunurilor sau orice alte atitudini care pot aduce atingere legilor în vigoare”, mai susține Jandarmeria.

Peste 3.000 de crescători de oi au protestat, marți, la Palatul Parlamentului, împotrivindu-se noilor reglementări intrate în vigoare în Legea vânătorii şi a fondului cinegetic, care interzice înființarea, întreținerea sau recoltarea culturilor agricole, fără asigurarea protecției faunei de interes cinegetic și limitează numărul de câini pe care crescătorul de animale îl poate deține.

După patru ore de proteste, reprezentanţi ai manifestanților au fost invitați la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor, care s-a întrunit pentru a discuta despre nemulțumirile acestora, respectiv noile modificări ale Legii vânătorii.

După discuțiile din Comisia de Agricultură, Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei, a anunțat că Legea vânătorii ar putea fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă, iar modificările vor fi dezbătute de un grup de lucru care va fi constituit în acest scop.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă