18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPușcașii marini americani deschid focul în Dobrogea

Pușcașii marini americani deschid focul în Dobrogea

350 de militari din cadrul Black Sea Rotational Force (BSRF) execută trageri de luptă, cu muniție reală, în poligonul Babadag din județul Tulcea.

Antrenamentul face parte din exercițiul denumit Platinum Lynx 16-3, programat în perioada 21 – 27 martie.

Exercițiul este organizat de Infanteria Marină a SUA. Alături de americani, la exercițiu participă 120 de militari români, precum și din Bulgaria și Slovenia.

Militarii români fac parte din Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, a Forțelor Terestre, precum și din Batalionul 307 Infanterie Marină, din cadrul Forțelor Navale.

Antrenamentele includ trageri cu muniţie reală, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control.

BSRF 16 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa, care se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă