10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialRADET dă drumul la căldură. Ce trebuie să facă bucureștenii

RADET dă drumul la căldură. Ce trebuie să facă bucureștenii

Bucureștenii sunt rugați de RADET să deschidă vanele montate pe circuitul de încălzire din subsolul blocurilor, precum şi pe ale robineţilor montaţi pe calorifere pentru a se realiza o încărcare şi o aerisire corectă a instalaţiei de încălzire. Astfel, din 12 octombrie, RADET începe probele la cald pentru a pregăti rețeaua de termoficare pentru sezonul 2015-2016.

”Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 – 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18.00-6.00”, potrivit articolului 117 din H.G. 425/1994, citat de RADET.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, mercurul din termometre nu a mai depăşit 10 grade Celsius. Astfel, de marți, locuitorii Capitalei vor avea căldură în case. 

Citește și: RADET anunță ca a reparat mare parte dintre avariile la rețeaua de termoficare. De ce pot apărea probleme noi

De asemenea, regia transmite că, dacă unele blocuri sau scări de bloc nu primesc căldură, acest lucru se poate fi din cauză că nu au fost deschise vanele de la subsol. 

Dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie funcţionează în regim permanent pentru soluţionarea oricăror probleme apărute în teren.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă