9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: DNA Constanţa îl acuză pe Mazăre de abuz în serviciu

UPDATE: DNA Constanţa îl acuză pe Mazăre de abuz în serviciu

UPDATE: Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanța au dispus extinderea urmăririi penale în cazul lui Radu Mazăre pentru săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu, informează un comunicat de presă al DNA.

"Suspectul Mazăre Radu Ştefan, deşi avea obligaţia legală, conform art.86 alin.2 din Legea nr.188/1999, nu a dispus suspendarea următorilor: Racu Constantin, Dospinescu Ramona Daniela, Marica Ion şi Chircă Nora Alina, din funcţiile publice pe care le deţineau în cadrul Primăriei Constanţa,  faptă care a avut ca efect plata nelegală a drepturilor salariale către persoanele respective precum şi obţinerea unor foloase necuvenite pentru acestea", se arată în comunicatul citat.

UPDATE: Radu Mazăre a ieşit de la DNA, după aproximativ 20 minute, şi a declarat că i s-a adus la cunoştinţă o nouă acuzaţie, de abuz în serviciu, întrucât nu a suspendat din funcţie patru funcţionari ai primăriei trimişi în judecată în dosarul privind atribuirea nelegală de terenuri.

"S-a extins urmărirea penală, fiind acuzat de abuz în serviciu, pentru că nu am suspendat din funcţie patru funcţionari publici care au fost trimişi în judecată în dosarul mare din 2008 (n.r. – dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri), aşa cum spune procurorul că scrie la lege. Sunt nişte funcţionari publici ai primăriei care ar fi trebuit să fie suspendaţi din funcţie. Primăria are 500 de angajaţi, este un serviciu de personal, se fac referate, primarul aprobă, el nu poate să decidă de capul lui, am să merg şi am să văd care e situaţia. Mi-au adus la cunoştinţă că de ce nu i-am suspendat din funcţie şi că şi-au luat leafa nelegal", a declarat, la ieşirea de la DNA Constanţa, Radu Mazăre.

Edilul a mai precizat că doar unul din cei patru funcţionari mai este angajat al Primăriei Constanţa.

"Unul a plecat, unul s-a pensionat, cred că numai unul mai lucrează. Ei sunt cercetaţi în dosarul în care eu sunt cercetat din anul 2005, cu retrocedările, cu domeniul public şi aşa mai departe. În 2008 dosarul a fost trimis instanţă şi eu sunt judecat că de ce din momentul în care dosarul a fost trimis în instanţă nu i-am suspendat pe respectivii din funcţie", a transmis Mazăre.

—-

Primarul din Constanța, Radu Mazăre, a fost adus, vineri, la ora 13:00 la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pentru audieri, într-un dosar ce vizează un teren din stațiunea Mamaia care a fost vândut de Consiliul Local Constanța, în calitate de suspect.

”Astăzi merg la DNA Constanța într-un dosar în care sunt vreo două-trei acuzații, una dintre ele fiind pentru un teren vândut în stațiunea Mamaia, în anul 2004, terenul de sub celebra clădire castel. Castelul a fost privatizat și terenul a fost ulterior cumpărat de la Consiliul Local, prin votul Consiliului Local și cu evaluare. Eu sunt suspect în dosarul ăsta de la DNA Constanța de mai multă vreme, pentru fel de fel de bazaconii din astea. Acum nu știu ce vrea (DNA -n.r.) să-mi aducă la cunoștință. Mi-am luat avocat, mă prezit la ora 13.00 și asta e, asta este viața mea de zece ani”, a spus Radu Mazăre, înainte de a merge la DNA Constanța.

Citeşte şi: Radu Mazăre, la un pas de cătușe, după arestarea lui Strutinsky. Nicușor, tras de cei doi spre reținere. Faptele sunt vechi, probele sunt noi

Întrebat dacă se așteaptă să fie reținut, el a spus că nu crede, dar că, oricum, și-a luat o geacă groasă.

”Cred că judecătorii sunt singurii care te salvează și-ți fac dreptate. Și mă bucur din suflet pentru prietenul meu Marian Oprișan”, a adăugat Mazăre.

Procurori DNA a fectuat, joi dimineaţă, percheziţii la Primăria Constanţa și în alte locații într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, de serviciu și a unor infracţiuni economice, comise în perioada 2008 – 2014. DNA are ca probe denunțurile si documentele oferite de denunțători.

Citeşte şi: Percheziţii DNA la Primăria Constanţa. "Ponturile" date de denunțători

Cele mai citite

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă