12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialRadu Mazăre, chemat la CAB în dosarul terenurilor restituite ilegal

Radu Mazăre, chemat la CAB în dosarul terenurilor restituite ilegal

Radu Mazăre, a fost chemat, marți, la Curtea de Apel București unde ar fi trebuit să se judece un nou termen în dosarul în care primarul Constanței este acuzat că, alături de alte 36 de persoane, a restituit ilegal mai multe terenuri din Constanţa. După numai 25 de minute, procesul s-a amânat pentru 3 septembrie, după vacanța judecătorească.

Primarul Radu Mazăre a venit la Curtea de Apel la ora 11.00 și, nervos, a început să-i atace pe jurnaliști. După ce a ieșit din sala de judecată și a spus că procesul s-a amânat, el a continuat să-i ia apărarea președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, susținând că acesta nu și-ar fi falsificat fișa medicală, așa cum suspectează magistrații de la Tribunalul București.

Procesul a început în 2008, fiind tergiversat prin diverse chichițe avocățești. Potrivit DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada noiembrie 2002 – iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul. 
 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă