13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRadu Mazăre, încă 30 de zile de arest preventiv

Radu Mazăre, încă 30 de zile de arest preventiv

Cererea de prelungire cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă emise în 2 aprilie pentru Radu Mazăre şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, judecată marţi la instanţa supremă, a fost admisă miercuri de judecătorul de drepturi şi libertăţi.Decizia nu este definitivă, putând fi contestată de Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, scrie Mediafax.

Primarul suspendat al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare şi pentru Strutinsky, însă acesta era deja arestat preventiv într-un alt dosar.

Radu Mazăre este acuzat că, în perioada 2006 – 2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.
Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă