10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRadu Mazăre SCAPĂ de arest. Fostul primar, cercetat sub CONTROL JUDICIAR

Radu Mazăre SCAPĂ de arest. Fostul primar, cercetat sub CONTROL JUDICIAR

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, va fi cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită, au decis definitiv magistrații ICCJ, Astfel, fostul edil constănțean urmează să fie eliberat după aproape trei luni de arest.

El a părăsit, miercuri seară, Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde se afla de la începutul lunii aprilie.

Citește și: Radu Mazăre, ARESTAT pentru 30 de zile

Radu Mazăre a fost arestat în data de 2 aprilie, într-un dosar în care este acuzat că a luat mită 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci, a fost emis un mandat de arestare şi pentru Sorin Strutinsky, prietenul și partenerul său de afaceri.

Mazăre este acuzat că, în perioada 2006 – 2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.

Citește și: Cum a schimbat Radu Mazăre Constanța

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive, încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor. Este numai unul dintre dosarele în care este cercetat.

Mazăre și Constantinescu, alături de alte aproape 40 de persoane, au fost trimiși în judecată în octombrie 2008 într-un caz în care este acuzat că ar fi retrocedat în mod ilegal circa un milion de metri pătrați de teren, în perioada 2002 – 2005, prejudiciul estimat fiind de 114 milioane euro.

 

 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă