8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRadu Pricop și Sergiu Lucinschi, trimiși în judecată în dosarul de ȘANTAJ

Radu Pricop și Sergiu Lucinschi, trimiși în judecată în dosarul de ȘANTAJ

UPDATE: Într-un dosar disjuns din cel în care au fost trimiși în judecată Lucinschi și Pricop a fost trimis în judecată, sub control judiciar, Constantin Comăneanu, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de comisar de poliţie în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, pentru luare de mită, conform unui comunicat DNA. 

Constantin Comăneanu a primit de la o persoană, în două rânduri, respectiv în zilele de 12.02.2015 şi 30.03.2015, suma totală 10.000 euro drept recompensă pentru ajutorul acordat unui om de afaceri, în sensul oferirii, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, de date şi informaţii dintr-un dosar penal aflat în instrumentarea DIICOT. 

*****

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi și ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar de șantaj și trafic de influență, potrivit unui comunicat DNA. 

Astfel, Sergiu Lucinschi este acuzat de șantaj, trafic de influenţă, fals în declaraţii și participaţie improprie în forma instigării, la infracţiunea de fals intelectual. 

De asemenea, Radu Pricop, care este avocat în cadrul Baroului București, ar fi săvârșit infracțiunile de complicitate la şantaj și instigare la infracţiunea de fals în declaraţii.

Citește și: Sergiu Lucinschi va fi cercetat sub control judiciar, în dosarul de şantaj

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, Sergiu Lucinschi, ajutat de avocatul Radu Pricop și de procurorul Remus Tudoran Jurj, a constrâns un om de afaceri să îi dea patru milioane de euro, pentru a-şi retrage o plângere formulată la DIICOT, care face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.

Radu Pricop l-ar fi sprijinit în activitatea infracțională pe Sergiu Lucinschi, prin redactarea, în anul 2013, a plângerii penale care face obiectul unui dosar penal și prin formularea ulterioară (decembrie 2014-martie 2015) a mai multor soluții nelegale, pentru remiterea sumei de 4.000.000 euro către Sergiu Lucinschi, inclusiv cea privind recunoașterea unei datorii fictive, care a fost acceptată de omul de afaceri, ”sub imperiul constrângerilor repetate”.

Citește și: Procurorii extind urmărirea penală pentru ginerele lui Băsescu. Vezi noile acuzaţii

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă