9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialRaed Arafat a efectuat o vizită în județul Galați. Șeful DSU a...

Raed Arafat a efectuat o vizită în județul Galați. Șeful DSU a discutat cu autoritățile locale despre măsurile necesare în zonele afectate de inundații

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică, s-au deplasat , duminică, în localitățile afectate de inundații din județul Galați. Cei doi au discutat cu prefectul județului și primarii localităților Pechea, Slobozia Conachi și Izvoarele, despre măsurile necesare restabilirii stării de normalitate în cel mai scurt timp, informează Agerpres.

Cei doi oficiali din Ministerul de Interne au vizitat și locurile de cazare ale echipajelor de intervenție din județele Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița, Tulcea, Vaslui și municipiul București, relocate în sprijinul pompierilor gălățeni încă de acum trei zile.

În urma analizării situației din teren, au fost regândite raioanele de intervenție, prin redistribuirea personalului și a tehnicii în zonele unde apele au generat efecte considerabile.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că, începând de luni, forțele de intervenție vor fi suplimentate cu 30 de pompieri cu trei motopompe remorcabile și 10 transportabile de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Vaslui, Vrancea și Brăila, care vor derula misiuni pentru decolmatarea fântânilor din localitățile Pechea, Cuza Vodă și Slobozia Conachi.

Totodată, sursa citată mai precizează că, în sprijinul populației, în zonă au fost trimiși 900 de saci de dormit de către Crucea Roșie, bunuri ce sunt distribuite cu ajutorul pompierilor salvatori. În plus, forțele operative acționează, alături de autoritățile locale, cu instalații pentru potabilizarea apei, motopompe de mare capacitate și alte mijloace tehnice pentru evacuarea apei și a mâlului din gospodăriile afectate.

Având în vedere prognozele hidro-meteorologice, peste 4.000 de pompieri rămân mobilizați pentru a interveni în cazul apariției de situații care pot pune în pericol viața semenilor sau a bunurilor acestora.

Cele mai citite

Anunțul făcut de Roxana Nemeș. “Nu există altă soluție!”

Roxana Nemeș, artistă și fostă concurentă Survivor All Stars, a vorbit despre operație de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate, despre durerile pe...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...
Ultima oră
Pe aceeași temă