14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRaport al Consiliului Europei despre situația din închisori. Supraglomerarea este o problemă,...

Raport al Consiliului Europei despre situația din închisori. Supraglomerarea este o problemă, dar România NU are una dintre cele mai grave situații

Consiliul Europei a publicat, marți, un nou raport asupra situației din închisorile statelor europene, care confirmă că supraaglomerarea din penitenciare rămâne, în continuare, o problemă.

Totuși, conform acestui studiu, România nu este țara cu situația cea mai gravă, din acest punct de vedere.

Documentul prezentat inițial la Strasbourg, în decembrie 2016, arăta că nivelul de populare în închisorile Europei, în funcție de țară, variază între 25 la sută și 138,2 la sută.

Din acest punct de vedere, situațiile cele mai grave le au Macedonia (138,2), Ungaria (129,4), Belgia (127), Spania (119,6), Albania (119,6), Republica Moldova (117), Portugalia (113), Serbia (106,4), Slovenia (105,8), Italia (105,6) și Austria (103,3).

România apare cu un procent de ocupare a închisorilor de 101,3 la sută, la egalitate cu Turcia, iar gradul mediu de ocupare al închisorilor. la nivelul întregii Europe, este de 93,7 la sută.

Statele cu cele mai ridicate rate de încarcerare sunt Rusia (439,2 deținuți la 100.000 locuitori) , Lituania (277,7), Georgia (274,6), Azerbaidjan (249,3), Letonia (223,4),Turcia (220,4) și Republica Moldova (219,9).

Cel mai redus procent de deținuți la 100.000 de locuitori este consemnat în Olanda (53), Finlanda (54,8), Danemarca (56,1) și Suedia (58,6).

După cum se știe, argumentul supraaglomerării din penitenciare a fost invocat intens de PSD și de Guvernul Grindeanu în momentul în care s-a insistat asupra promovării Legii grațierii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...
Ultima oră
Pe aceeași temă