19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. CSM: Udrea, Hunor și Sârbu au afectat independența Justiției

VIDEO. CSM: Udrea, Hunor și Sârbu au afectat independența Justiției

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a anunțat că CSM a concluzionat că declarațiile deputaților Elena Udrea și Kelemen Hunor, precum și cele făcute de omul de afaceri Adrian Sarbu au afectat independența justiției.

Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și-a însușit, joi, concluziile rapoartelor Inspecției Judiciare cu privire la Elena Udrea și Kelemen Hunor și a stabilit că cei doi deputați au afectat independența justiției prin afirmațiile publice pe care le-au făcut.

De asemenea, CSM și-a însușit raportul Inspecţiei Judiciare și în ceea ce privește declaraţiile lui Adrian Sârbu, acţionar majoritar al Mediafax Group. Astfel, membrii Consiliului au stabilit că afirmațiile lui Adrian Sârbu au afectat independenţa justiţiei.

——

Inspecția Judiciară a decis, miercuri, că declarațiile Elenei Udrea au afectat independența Justiției. Raportul Inspecției Judiciare va fi discutat, joi, în Consiliul Superior al Magistraturii.

 

Elena Udrea a declarat, într-un interviu acordat pentru Hotnews, că a depus un denunț la DNA împotriva lui Florian Coldea, director interimar SRI. 

Deputata  a lansat acuzații grave la adresa lui Florian Coldea, despre care spune că ar fi instrumentat campania împotriva sa. 

Citește și: VIDEO. Elena Udrea spune că a depus un denunț la DNA împotriva șefului SRI. Ce reacții au avut Coldea și Kovesi la acuzațiile grave făcute de liderul PMP

Inspectorii au ajuns la concluzia că declarațiile Elenei Udrea, Adrian Sârbu, și Kelemen Hunor reprezintă un atac la Justiție și aduc atingere independenței procurorilor.

În cazul Elenei Udrea, CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor DNA, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său”, se arată în comunicatul CSM.

Adrian Sârbu a transmis, după ce a fost reținut de procurorii DNA, că „totul e o fabricație. Acuzațiile sunt ridicole. Mai departe veți afla dintr-un comunicat”. Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară în urma declarațiilor lui Adrian Sârbu, dar și a comunicatului pe care acesta l-a emis după ce a fost reținut pentru 24 de ore. 

Totodată, Kelemen Hunor i-a luat apărarea lui Nagy Zsolt, acuzând justiția că acesta „a fost neîndrăptățit” , referindu-se la dosarul privatizărilor strategice. 
 

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă