12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Raportul SPP: Instituția se ocupă doar de protecția președintelui, nu și...

UPDATE. Raportul SPP: Instituția se ocupă doar de protecția președintelui, nu și a fratelui acestuia. Senator: A fost o prostie a lui Tăriceanu. Umple puterea de ridicol

UPDATE. Corneliu Dobrițoiu: Acuzațiile care au fost aduse la lumină de către presă, referitoare la posibila implicare a fratelui președintelui într-un caz care face obiectul instanțelor. Ar fi trebuit să se facă ceva. În alte state, demnitari implicați în anchete, au demisionat din funcție.

—-

UPDATE. Raportul a fost transmis de luni către Comisia de Apărare a Senatului și are caracter clasificat. Numai că sentorii nu vor afla mai nimic din ceea ce voiau să afle sau credeau că vor afla, arată Stiri pe surse.ro.

“Atributiile SPP se rezumă doar la protecția președintelui și a rudelor de gradul I. Noi nu suntem serviciu de informații ci unul de protecție. SRI are atribuții pe partea informativă și ei ne informează când e cazul de așa ceva“, mai sustine sursa citată.

Un senator al puterii, membru în Comisia de Apăƒrare a declarat pentru Știripesurse.ro: ”€œO să ne umplem de ridicol. Nici măcar nu trebuia sムabordăƒm problema așa pentru cムSPP nu are atribuții acolo. Bine că măcar am reușit să blocăm propunerea de chemare a lui Pahonțu (n.a. generalul Lucian Pahonțu, directorul SPP) și să cerem doar raportul. A fost o prostie a lui Tăriceanu încurajată de unii de la noi să ajungem până aici. Aici e treaba lui Maior€œ”. 

 Prin urmare, senatorii din comisia de specialitate vor lua act de felul cum SPP este abilitat să se ocupe de protecția președintelui și a familiei prezidențiale. 
  
 În principiu unii își doreau să afle cum de a fost posibil ca la Costești (Vâlcea) președintele Traian Băsescu să dea mâna și să se fotografieze cu Sandu Anghel (Bercea Mondialu) și soția sa să primească un galben din partea lui și să nu știe că acesta este un interlop cu multe anchete și dosare deschise pe numele lui. 

—-

Raportul Serviciului de Protecție și Pază privind protecția informativă în cazul Mircea Băsescu-Bercea Mondial este analizat, miercuri, în Comisia de Apărare. 

Parlamentarii vor să afle dacă preşedintele Traian Băsescu a fost informat cu privire la presupusul aranjament dintre fratelui său şi Sandu Anghel.

Citește și: Raportul SPP a ajuns la Comisia de Apărare

SPP a trimis, marți, Comisiei pentru apărare a Senatului raportul privind modul în care Serviciul a asigurat protecţia informativă a preşedintelui Traian Băsescu.

Totodată, încă de săptămâna trecută, SPP a transmis Parlamentului raportul solicitat în legătură cu măsurile de protecţie informativă legate de cazul Bercea.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă