10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRaportul SUA dezvăluie numărul victimelor traficului de persoane, la nivel mondial

Raportul SUA dezvăluie numărul victimelor traficului de persoane, la nivel mondial

Zeci de milioane de oameni din întreaga lume au fost victime ale traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă sau în scop sexual, potrivit unui raport al Departamentului de Stat american publicat luni, informează Mediafax.

Potrivit indicilor utilizaţi în raport, există trei categorii în care fiecare ţară poate fi inclusă, în funcţie de eforturile guvernelor de a combate traficul de persoane. Din prima categorie (Tier 1), fac parte 31 de ţări care au cel mai mare control asupra traficului de persoane, înregistrând cele mai bune rezultate în micşorarea numărului de victime. 

Citește și: Raport DUR al SUA privind traficul de persoane din România. Ce semnalează documentul

Printre acestea se află Australia, Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, Canada, Coreea de Sud, Armenia, Marea Britanie, Taiwan, Nicaragua şi Chile.

În cea de-a doua categorie (Tier 2), au fost încadrate 89 de ţări, printre aceastea fiind şi România. În plus, alte 44 de ţări sunt pe lista de avertisment, urmând a fi incluse în cea de-a treia categorie (Tier 3), dacă nu-şi vor intensifica eforturile de combatere a cazurilor traficului de persoane. A fost cazul unor state precum Thailanda, Malaysia, Venezuela şi Gambia, care s-au alăturat celor 20 de ţări incluse în cea de-a treia categorie, potrivit raportului întocmit de Departamentul de Stat american.

Potrivit organizaţiei Global Slavery Index, ar exista 35,8 milioane de persoane care sunt supuse unor forme de sclavie modernă, 14 milioane dintre aceştia – aproximativ o treime din numărul total al victimelor – sunt supuse sclaviei în India, fiind obligate să muncească sau fiind traficate.

Cu toate că milioane de oameni sunt victime ale sclaviei, cifrele cu privire la condamnările acestor cazuri de către domeniul justiţiei sunt foarte mici. Potrivit raportului, în 2014, 44.758 de victime au fost identificate, dar au fost efectuate doar 9.460 procese şi 5.776 de condamnări.

Departamentul de Stat american a publicat luni raportul anual privind traficul de persoane, analizând gradul în care 188 de ţări s-au confruntat cu această problemă pe parcursul anului 2014. Potrivit organizaţiei Human Rights First, există 21 de milioane de victime ale sclaviei, la nivel global, aducând traficanţilor profituri anuale de 150 de miliarde de dolari.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă