9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialRareș Bogdan: Da, l-am avertizat pe Oprescu

Rareș Bogdan: Da, l-am avertizat pe Oprescu

Jurnalistul Rareș Bogdan a scris pe Facebook, în contextul în care Sorin Oprescu a spus în instanță că realizatorul TV îi dădea informații ”pe surse” că va fi arestat, că într-adevăr l-a avertizat pe Oprescu că o ”s-o încurce” în timpul emisiunilor sale. 

Bogdan a subliniat că această ”avertizare” a avut loc în timpul emisiunii sale, ”Jocuri de Putere” în care a dezvăluit ”furăciunile orchestrate de Primăria Capitalei”. 

Citește și: Oprescu, dezvăluire BOMBĂ: Rareș Bogdan îi dădea “informații pe surse” de la DNA că va fi arestat

”Celor care, cu duioasă aplecare spre a-mi face publicitate, îşi freacă mâinile de bucurie auzind că Oprescu „spune tot”, şi anume că l-am avertizat că va fi arestat, doresc să le transmit că mă autodenunţ public: da, l-am avertizat pe primarul general că o s-o încurce. Îi dădeam informaţii, în direct, în fiecare ediţie „Jocuri de Putere” în care eu si colaboratorii emisiunii dezvăluiau noi mizerii, noi furăciuni orchestrate la Primăria Capitalei sub nasul Doctorului. Mai cu seamă după devoalarea activităţii edilitare a lui Wigler, care le-a spus procurorilor că a vorbit cu primarul despre emiterea unor autorizaţii. Citesc dintr-un rechizitoriu: „La o zi sau două după semnarea procesului-verbal de recepţie am remis lui Wigler Solomon suma de 25.000 euro, în biroul său. (Acesta) m-a lăsat să înţeleg că a intervenit la primarul Sorin Oprescu în vederea obţinerii autorizaţiei speciale. Mai exact, inculpatul mi-a spus că pentru eliberarea autorizației mai sus amintite a intervenit la primarul general al Capitalei, Oprescu Sorin”. …aceasta fiind, desigur, una dintre afirmaţiile mai cu seamă benigne din dosarele pe care DNA le instrumentează pentru a curăţa ţara asta jefuită în ultimul hal în ultimii 25 de ani”,  scris Bogdan pe Facebook. 

Jurnalistul a numit acuzația lui Sorin Oprescu drept una ”perversă”, care a izvorât din ”frustarea” edilului suspendat că Rareș Bogdan a dezvăluit afacerile sale, în condițiile în care majoritatea presei a fost tăcută. 

”Cu siguranta, reactia perversa a Doctorului batran si depravat al Capitalei ascunde si frustrarea uriasa a omului care a vazut ca Realitatea TV, mai ales “Jocuri de Putere”, respectiv subsemnatul nu am ezitat sa prezentam faptele de vitejie ale caracatitei coordonate de Oprescu senior si junior in momentul in care 80 la suta din presa incerca sa il spele. …Unii dintre ei amintindu-si probabil de contractele grasute incasate prin marinimia penalului de la primarie. Dar ce mai conteaza? Orice ar zice penalul arestat din beci nu conteaza! Primarul-spaga nu se poate lauda ca a baut nici macar o cafea sau un pahar cu apa in acelasi spatiu cu mine in afara celor doua editii ale emisiunii „Jocuri de Putere” in care a fost invitat in cei 3 ani de cand, prin sprijinul dvs, al telespectatorilor si ascultatorilor realizez aceasta productie video de mare audienta in Capitala”, a mai scris Bogdan.

Totodată, jurnalistul a spus că se autodenunță că a transmis informații de același tip și lui Gruia Stoica, Ilie Carabulea, Andrei Chiliman și Dan Radu Ruşanu. Rareș Bogdan a spus că în cadrul investigațiilor prezentate în emisiunea sa i-a avertizat pe actorii principali că vor fi arestați. 

”Mă autodenunţ că le-am transmis informaţii de aceeaşi natură şi lui Gruia Stoica, Ilie Carabulea, Andrei Chiliman, Dan Radu Ruşanu şi altor indivizi care şi-au imaginat că au proptele politice suficient de puternice pentru a scăpa de braţul legii. În toate emisiunile „Jocuri de Putere” în care am arătat rodul unor investigaţii jurnalistice bazate pe fapte, documente şi mărturiii i-am avertizat pe actorii principali că nu vor scăpa de cătuşe! Pentru că eu cred în justiţie! Cred că toţi vor plăti, indiferent ce scuturi antirachetă penală au avut în 25 de ani!”, a scris Bogdan. 

Rareș Bogdan a continuat seria ”dezvăluirilor” cu o ironie la adresa scandalului în care a fost implicat. 

”Acuma că a fost descoperită gaura de la covrig, vă anunţ că voi continua investigaţiile şi fac următoarele dezvăluiri: 1.în orice triunghi dreptunghic, suma pătratelor catetelor este egală cu pătratul ipotenuzei, 2.Orice corp îşi menţine starea de repaus sau de mişcare rectilinie uniformă atât timp cât asupra sa nu acţionează alte forţe sau suma forţelor care acţionează asupra sa este nulă. 3.presiunea totală în lungul unei linii de curent într-un fluid incompresibil şi lipsit de vâscozitate, aflat în curgere staţionară, este constantă”, a subliniat realizatorul TV. 

De asemenea, Rareș Bogdan a spus că și fiul lui Sorin Oprescu îl va urma în închisoare.  

”Deci doctorul poate miorlai cat doreste, nimeni n-o sa-l scoata din Beciul Domnesc atata vreme cat exista probe concludente ca a fost un spagar titrat. La revedere, doctore, pregateste-te te rog sa-ti astepti si odrasla, care va veni cu siguranta in curand sa-ti tina de urat! Personal, sper ca inaintea odraslei sa ajunga langa tine reprezentantii de la varf ai caracatitei din primarie, sefii de directii care vad ca deocamdata par ca rasufla usurati. Sper ca doar deocamdata! PS ….si inca ceva, sa nu uit, INTELEG rapid semnalele, nici o problema, nimic nu ma poate face insa sa stau pe burta si mai ales in umbra chiar daca unii isi doresc asta e. Numai bine tuturor si …avem loc toti pe teren, fara faulturi grosolane va rog”, a conchis Bogdan.

Sorin Oprescu le-a spus judecătorilor de la Curtea de Apel București realizatorul TV Rareș Bogdan  îi dădea “informații pe surse” de la DNA că va fi arestat. Mai mult, el susține că a trăit șapte ani între “agonie și extaz” la Primăria Capitalei, cu teama că va fi arestat, conform Agerpres.

În motivarea deciziei din 14 septembrie, prin care judecătorii de la Curtea de Apel București au menținut măsura arestării preventive față de Oprescu, se află și pasaje din declarația dată de primar în sala de judecată.

Citește și: STENOGRAME. Sorin Oprescu avea un COMPLICE la Curtea de Conturi. Câți bani ajungeau la complice

“Contestatorul-inculpat, având ultimul cuvânt, arată că achiesează la concluziile apărătorului său. Arată că instanța judecă o cauză a unei persoane în apropiere de sfârșitul vieții profesionale. Consideră că a greșit de-a lungul timpului pentru că a făcut atât bine. Nu poate să accepte să rămână cu eticheta pe care domnii procurori doresc să i-o așeze pe frunte, în sensul că este un om neonorabil. Precizează că a trăit 7 ani la Primăria Capitalei între agonie și extaz, aproape în fiecare zi venea câte o persoană să-l anunțe că va fi arestat a doua zi. Mai mult de vreo doi ani de zile îi dădea afară pe cei care începeau cu aceste probleme și veneau cu asemenea zvonuri. La interpelarea instanței, arată că în principal Rareș Bogdan venea cu “informații pe surse” de la DNA și chiar și domnul Gușă îi aducea asemenea zvonuri”, le-a spus Oprescu judecătorilor.

Sorin Oprescu este arestat preventiv de peste două săptămâni, fiind acuzat de luare de mită. 

 

Cele mai citite

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...
Ultima oră
Pe aceeași temă