21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialOfițerul acoperit de la Realitatea TV. Rareş Bogdan răspunde acuzaţiilor lui Victor...

Ofițerul acoperit de la Realitatea TV. Rareş Bogdan răspunde acuzaţiilor lui Victor Ponta

Jurnalistul Rareş Bogdan a respins categoric, marți seară, acuzațiile premierului Victor Ponta care a susținut că jurnalistul de la Realitatea TV este ofițer sub acoperire.

„Domnul Ponta, pentru a ieşi din această ecuaţie, încearcă să arunce cu noroi. Să fie lucrurile clare: dacă aş fi fost ofiţer de informaţii aş fi fost cât se poate de mândru de această chestiune, dar lucram într-o structură de informaţii, nu în presă. Mergeam în SRI, la SIE, la 0962, la alte structuri. Atâta vreme cât lucrez în presă sunt jurnalist, asta nu înţelege domnul Ponta. De cariera mea nu s-au ocupat cei de la SIE. Nu a trebuit să vină George Maior să mă ajute să devin premier, nu a trebuit să vină ofiţerii de legătură de la Paris ca să mă transfome dintr-un procuror slab sau prost, cum a fost domnul Ponta, într-un politician, nu a trebuit să mă ducă nimeni de mână la domnul Adrian Năstase în birou să mă facă şef al Corpului de Control. La mine lucrurile sunt foarte simple. Eu sunt jurnalist, am o carieră de 12 ani în jurnalism şi rămân jurnalist”, a explicat Rareș Bogdan.

„Domnul Ponta consideră probabil că cei 3 milioane de români din afara graniţelor sunt toţi ofiţeri acoperiţi, pentru că pozele primite de mine pe reţeaua de socializare Facebook sunt de la doi români. În clubul Cavalli, de unde am primit şi nota de plată, fotografia este trimisă de Amon Mircea, un sibian. El a postat pe Internet şi povestea întregii nopţi a domnului Ponta. Colegul meu Lucian Mândruţă a discutat cu Amon Mircea până aseară târziu. Omul era îngrijorat că va fi dat afară, din fericire a scăpat. Managerii clubului au fost mai inteligenţi decât premierul României şi şi-au dat seama că omul nu a făcut nimic ilegal – a postat o notă de plată şi a vorbit desăpre vizita premierului Rpomâniei, un VIP acolo, la acel club”, a mai spus Rareş Bogdan.

Jurnalistul i-a cerut socoteală premierul pentru că nu oferă explicații pentru adevăratele probleme ale țării.

”Astfel de lucruri îl descalifică pe domnul Ponta. El ar fi trebuit să spună lucruri mult mai simple: de ce nu au putut vota românii din diaspora, şi să nu dea explicaţii puerile. Trebuia să ne explice de ce a minţit că merge cu familia pentru a se odihni – şi am apreciat acest lucru – şi în realitate dănţuia în două dintre cele mai exclusiviste şi scumpe cluburi din Abu Dhabi şi Dubai. De ce ne-a explicat că va merge alături de familie pentru a se retrage, dar dânsul era lângă Sebastian Ghiţă şi lângă o brunetă focoasă. Dacă domnul Ponta doreşte să mă facă să vorbesc, credeţi-mă că îl ajut mai mult decât Traian Băsescu sau Ludovic Orban să îi fie ruşine să iasă pe stradă”, a concluzionat jurnalistul la Realitatea TV.

Victor Ponta a declarat, marți, în contextul dezvăluirilor făcute de Realitatea TV cu privire la vacanța premierului în Dubai, că jurnalistul Rareş Bogdan este ofiţer acoperit. „De când domnul Turcescu s-a deconspirat, a rămas doar domnul Rareş Bogdan, ofiţer acoperit, care prezintă aceste lucruri”.

Afirmaţia lui Victor Ponta este extrem de gravă indiferent de sens (jignire sau dezvăluire). Premierul trebuie să dea explicaţii deoarece conform HG 223/2013, emisă chiar de Guvernul Ponta cine face public numele unui fost sau actual ofițer „acoperit” suferă consecinţele legii penale.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă