26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialRATB a fost AMENDATĂ cu 150.000 de lei. Vezi motivele

RATB a fost AMENDATĂ cu 150.000 de lei. Vezi motivele

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a fost amendată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC)  cu 150.000 de lei.

Sancţiunea a fost primită pentru condițiile de transport improprii, incluzând vehicule deteriorate, neigienice, lipsa măsurilor de siguranță și a aerului condiționat, informează Mediafax.

Comisari ANPC din cadrul Comisariatului București au demarat, vineri, un control tematic pentru verificarea condițiilor de transport public.

Au fost verificate autobuze, troleibuze și tramvaie la plecarea în curse a acestora din șase depouri din Capitală.

Comisarii au aplicat amenzi în valoare totală de 150.000 de lei și oprirea temporară de a fi utilizate în transportul public a mijloacelor de transport care nu asigură condițiile de siguranță și igienă corespunzătoare până la remedierea deficiențelor. Controalele vor continua.

Principalele abateri constatate au fost: condiții de transport improprii, neigienice, pavimente pătate, pline de grăsimi și praf, spărturi ale plăcilor de melamină din interiorul vagonului în dreptul scaunelor, care pot pune în pericol viața și siguranța călătorilor, podele exfoliate cu risc mare de accidentare a călătorilor, tapiserii neigienizate și rupte, pline de grăsimi și resturi de mâncare, protecțiile barelor de susținere deteriorate, anvelope uzate sub limita admisă de 4 mm, lipsa ciocanelor de spart geamuri în caz de pericol, lipsa verificării periodice a extictoarelor cu care sunt echipate mijloacele de transport, neefectuarea dezinsecțiilor și dezinfectarea elementelor cu care intră în contact direct consumatorul.

La acestea se adaugă lipsa unui regulament de aplicare a normelor de igienă pentru transportul de persoane, lipsa aerului condiționat sau aer condiționat nefuncțional, lipsa neoanelor pentru iluminat interior, geamuri murdare sau pline de calcar.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica, indică un studiu realizat de Visual Capitalist și preluat de site-ul termene.ro. Studiul prezintă cele mai valoroase...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă