16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialRĂZBOI între Simona Gherghe şi un membru al CNA: Vă comportați ca...

RĂZBOI între Simona Gherghe şi un membru al CNA: Vă comportați ca niște hiene

Simona Gherghe a fost criticată de un membru CNA, Valentin Jucan, după ce realizatoarea TV a difuzat imagini cu un rănit grav din incendiul din clubul Colectiv, care avea fața acoperită aproape în totalitate de bandaje.

„Simona Gherghe…chiar nu ai limite? Chiar nu poți dovedi puțin bun simț?? Chiar nu iți poti înfrâna puțin lipsa decenței??? Lăsaţi în pace bieţii oameni. Suferă destul!! Nu vă este rușine să intrați in saloane peste ei? Nu vă este rușine să profitați de suferința lor? Lăsaţi-i în pace. Voi nu vă comportați ca niște adevărați jurnaliști! Vă comportați ca niște hiene!”, a scris Jucan pe pagina lui de Facebook.

De asemenea, Valentin Jucan a citat codul de reglementare al conținutului audiovizual, care prevede că furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza imagini ale persoanei aflate în situaţia de victimă, fără acordul acesteia şi imagini care exploatează sau scot în evidenţă traumele ori traumatismele unei persoane, cu excepţia cazurilor umanitare, pentru difuzarea cărora este necesar acordul persoanei în cauză sau al familiei.

„ART. 45 (1) Orice persoană are dreptul la respectarea intimităţii în momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabilă sau o nenorocire. (2) În cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii. ART. 46 (1) Difuzarea informaţiilor şi/sau imaginilor persoanelor aflate sub tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate este permisă numai cu acordul persoanei sau, în cazul în care persoana este fără discernământ ori decedată, cu acordul familiei sau al aparţinătorilor”, a mai arătat Valentin Jucan.

La rândul ei, Simona Gherghe l-a acuzat pe Jucan că dezinformează, doar pentru a ieşi în evidenţă în spaţiul public, şi l-a informat că va acţiona în justiţie pentru afirmațiile și insinuările facute. 

De asemenea, realizatoarea TV a spus că daunele pe care speră ca Jucan să i le plătească le va dona familiei rănitului. 

"V-aș ruga să nu mai dezinformați, doar pentru a ieși în evidența, în spațiul public. De altfel, instituția pe care o reprezentați este în atenția publică chiar în aceste zile, nu trebuie să faceți eforturi suplimentare, în acest sens. Oamenii cer demiterea membrilor CNA, de câteva zile. Firește că nu va asumați răspunderea. Nu știu dacă dumneavoastră, personal, ați ajutat în vreun fel, printr-o donație, la efortul național de sprijinire a famililor îndoliate și a rănitilor. Tot ceea ce am făcut în aceste zile a avut scopul de a sprijini campania de donații. Pe dumneavoastră va deranjează acest lucru, chiar dacă ne-am asigurat că am respectat toate prevederile Codului Audiovizualului. Nu v-ați deranjat să verificați, scopul dumneavoastră a fost doar să jigniți", a scris realizatoarea TV pe pagina ei de Facebook. 

Simona Gherghe a explicat că imaginile au fost preluate de la un alt canal al trustului şi că rănitul a vrut să vorbească şi să le mulţumească celor care l-au salvat.

„De ce nu ar avea și el dreptul să-și spună povestea, în limitele legii? Domnule Jucan, ar trebui să-l cenzurăm? Interviul a fost realizat CU ACORDUL părinților și al profesorului Dan Enescu, de la Spitalul Grigore Alexandrescu, de altfel, prezenți în emisiune (mamă în direct, medicul înregistrat). în al treilea rând, au existat, conform legislației audiovizualului, marcaje de protecție, atât pe ecran, cât și în prezentare”, a mai scris Gherghe pe Facebook. 

Bilanţul morţilor în urma incendiului din clubul Colectiv din Capitală a crescut, sâmbătă, la 39 de morţi. 

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu mesajele scrise de Simona Gherghe şi membrul CNA, Valentin Jucan. 

Cele mai citite

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...
Ultima oră
Pe aceeași temă