12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRăzboiul din Afganistan, gata după 13 ani. NATO s-a retras

Războiul din Afganistan, gata după 13 ani. NATO s-a retras

Războiul din Afganistan ia sfârșit după 13 ani de lupte, acesta fiind cel mai lung și sângeros conflict la care a participat vreodată Alianța Nord-Atlantică. Trupele NATO vor rămâne doar ca instructori sau consilieri.

Potrivit Digi 24, în cursul zilei de duminică va avea loc ceremonia oficială de predare a ștafetei autorităţilor şi forţelor de securitate afgane, care de acum încolo vor controla complet securitatea ţării.

Intervenţia internaţională în Afganistan a început după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 din Statele Uniteiar la apogeul său au participat peste 130.000 de soldaţi din 50 de ţări.

România a avut unul dintre cele mai mari contingente, peste 1.800 de soldaţi în unele dintre cele mai fierbinţi zone de luptă.

Coaliţia internaţională a pierdut peste 3.400 de soldaţi, printre care şi 76 de români, mai arată Digi 24.

Retragerea forţelor şi transferul de responsabilităţi către armata şi poliţia afgană au început în 2013.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă