10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialReacțiile publice la moartea lui George Motoi

Reacțiile publice la moartea lui George Motoi

UPDATE: Actriţa Rodica Popescu Bitănescu a declarat că dispariţia artistului George Motoi, care a decedat miercuri, la vârsta de 79 de ani, este "o pierdere pentru actori, colegi şi pentru publicul din România", conform Mediafax.

"Am ştiut toată povestea aceasta dureroasă şi regret din suflet că nu mai este printre noi George. Sunt alături de Gigliola, soţia lui, care s-a purtat în perioada aceasta impecabil, a fost în fiecare zi la spital lângă el, a fost foarte puternică, a fost foarte îndurerată, nu a arătat absolut nimic. M-a impresionat foarte mult această familie, George şi Gigliola. Îmi pare extrem de rău. Cred că mai putea să trăiască cel puţin 5 sau 6 ani în care putea să lucreze, pentru că era un om care ştia să facă regie, în afară de meseria de actor, a demonstat de atâtea ori că a făcut teatru, filme. Ştia să fie un foarte bun regizor. Ştia să pună în scenă spectacole foarte bune. Este o pierdere pentru actori, colegi şi pentru publicul din România", a declarat Rodica Popescu Bitănescu.

———

UPDATE:  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că George Motoi, care a murit miercuri, la vârsta de 79 de ani, a avut o carieră excepţională şi a încântat multe generaţii de spectatori prin rolurile sale şi a apreciat că este o zi tristă pentru teatrul românesc. 

"Zi tristă pentru arta teatrală românească. Ne-a părăsit, în această dimineaţă, un mare actor, senior al teatrului şi filmului românesc, George Motoi. Cu o carieră excepţională, a încântat multe generaţii de spectatori şi telespectatori, prin rolurile sale memorabile, dar şi prin spectacolele puse în scenă ca regizor. Acolo sus, în ceruri, pe scena ancestrală, tot într-o zi de 4 martie, cu 38 de ani în urmă, au plecat şi marii maeştri Toma Caragiu, Doina Badea şi Alexandru Bocăneţ", a scris Valeriu Zonea pe pagina sa de Facebook.

——–

Actorul Mircea Diaconu a declarat că George Motoi a fost un om de o calitate ireproşabilă și aprecizat că îi pare foarte rău pentru trecerea în nefiinţă a artistului, informează Mediafax.

Citește și: Actorul George Motoi a murit

"Îmi pare tare, tare rău. Îmi vin în minte momente, clipe, înşirate pe zeci de ani în care am vorbit, am muncit, am trăit împreună. Pe lângă tot ce ştim şi lumea a văzut la el, adaug şi eu, a fost un om de o calitate ireproşabilă", a declarat Mircea Diaconu.

Citește și: FOTO+VIDEO. Cine a fost actorul George Motoi

La rândul său, actorul Vladimir Găitan a declarat că l-a preţuit pe George Motoi întrucât "nimic nu înlocuieşte golul lăsat de aceşti oameni".

"Am făcut un film («Întoarcerea lui Magellan», 1974, n.r.). Nu am o relaţie de foarte mare apropiere, dar l-am preţuit foarte mult. (…) Îmi pare foarte rău, nu pot să vă spun decât că regret şi că constat că ne rărim tot mai mult şi lucrul acesta mă doare, pentru că, din păcate, nu se înlocuieşte cu nimic golul lăsat de aceşti oameni. Sigur, sunt un pic subiectiv, pentru că, într-un fel, urmăm şi noi. Îmi pare rău. Dumnezeu să-l odihnească", a declarat Vladimir Găitan.

Citește și: Actorul George Motoi va fi înmormântat vineri, într-un cimitir din București

Actorul George Motoi a murit miercuri, la vârsta de 79 de ani, a anunţat familia acestuia pe pagina de Facebook a artistului.

"Tatăl meu şi-a trăit viaţa cu discreţie şi demnitate, preţuind fiecare clipă frumoasă şi învăţând din greşeli, cu bucurie şi fără regrete. La fel a ales să părăsească această lume, discret şi demn. M-a rugat să-i promit că voi păstra discreţia asupra bolii şi asupra trecerii lui în nefiinţă. Am de gând să-mi respect această promisiune şi vă rog şi pe voi să mă ajutaţi să fac acest lucru. Drum bun, tată, spre ceruri! Drum bun, George Motoi, spre ceruri!, Raluca", se arată în mesajul de pe pagina de Facebook a artistului.

George Motoi s-a născut pe 22 ianuarie 1936, în Caliacra, Bulgaria. A urmat cursurile primare în comuna Dudeşti, judeţul Brăila, unde s-au stabilit părinţii săi după anul 1940. Între anii 1950 – 1954, a urmat studiile medii la Grupul şcolar agricol din Brăila şi Şcoala Populară de Artă din acelaşi oraş. În anul 1954 a fost admis la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, pe care l-a absolvit în 1958.

 

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă