6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialReacția lui Fuia după condamnarea la patru ani cu executare

Reacția lui Fuia după condamnarea la patru ani cu executare

Stelian Fuia, fostul ministru al Agriculturii, declarat că va contesta decizia Curţii de Apel Bucureşti, care l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în cazul vânzării unor imobile ale Staţiunii de Cercetare a Plantelor Medicinale Fundulea, scrie Mediafax.

Aşteptăm să vedem motivarea. Vom ataca decizia Curţii de Apel. Nu comentez mai mult deocamdată asupra deciziilor instanţei. Mă consider nevinovat“, a declarat Stelia Fuia.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Fuia, miercuri, la patru ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în dosarul Fundulea, prejudiciul fiind de peste 1,6 milioane de lei. Instanţa a mai dispus ca lui Fuia să îi fie interzise mai multe drepturi civile, pe o perioadă de patru ani după executarea pedepsei.

În acelaşi dosar, Daniel State, cumnatul lui Fuia, asociat la SC Procera Agrochemicals, Dragoş Alin Paraschivoiu, director la o societate specializată în agricultură, şi executorul judecătoresc Constantin Oprişan au primit pedepse de câte trei ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu. Judecătorii au mai dispus confiscarea, de la fiecare dintre cei patru inculpaţi, a sumei de 60.987 lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă