11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialInformație ȘOC: Dan Șova a câștigat procesul cu Monica Macovei în baza...

Informație ȘOC: Dan Șova a câștigat procesul cu Monica Macovei în baza unui DOCUMENT FALS. Vezi unde apare documentul și ce intenții are Macovei

Rechizitoriul prin care au fost trimiși în judecată premierul Victor Ponta și senatorul PSD Dan Șova conține o dezvăluire uluitoare: Dan Șova ar fi folosit un document falsificat în litigiul cu Monica Macovei. În 2013, europarlamentarul Monica Macovei a pierdut procesul si a fost obligată de instanță să-i plătească 10.000 lei "pentru repararea prejudiciului moral" și publicarea hotărârii instanței în două publicații. 

În 2009, Monica Macovei a făcut declarații publice acuzatoare la adresa lui Dan Șova, făcând trimitere la contractele pe care acesta le-a încheiat cu CE Turceni și Rovinari. Șova a dat-o în judecată pentru delict de opinie, care i-ar fi adus prejudicii de imagine, iar în apărarea sa senatorul PSD a depus la dosar și un proces verbal al hotărârii generale a SCA Șova și Asociații.

În hotărârea SCA Șova falsificată (potrivit DNA) se susținea că, datorită plecărilor dese în strănătate, Șova a împuternicit o altă persoană să negocieze și să semneze contracte de asistență juridică cu Complexele Energetice Turceni și Rovinari. Acest document ar fi fost piesa principală în baza căruia Dan Șova a câștigat procesul.

Acum, DNA dezvăluie că documentul este falsificat și reprezintă o probă în dosar pentru săvârșirea de către Șova a înfracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, care a avut consecințe juridice (Monica Macovei a pierdut procesul).

Această situație deschide o cale extraordinară de atac pentru Monica Macovei prin care se poate relua judecarea.

Contactată telefonic, Monica Macovei ne-a transmis că a atacat la CEDO hotărârea prin care a fost obligată să-i plătească despăgubiri lui ȘOVA. De asemenea, că va informa CEDO despre documentul fals depus la dosar de către Șova, așa cum apare în rechizitoriul procurorilor DNA.

După ce se va pronunța instanța de judecată în dosarul "Șova&Ponta- prejudicierea CE Turceni si Rovinari" și dacă documentul va fi declarat  fals în hotărârea definitivă, Monica Macovei va apela la calea extraordinară de atac a revizuirii.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă