10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRecidivist căutat în Italia, reţinut de DIICOT pentru trafic de droguri

Recidivist căutat în Italia, reţinut de DIICOT pentru trafic de droguri

Un recidivist eliberat condiţionat, după ce a fost condamnat pentru tentativă de omor şi căutat de autorităţile din Italia, a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, conform unui comunicat al instituţiei.

Astfel, procurorii DIICOT Ploieşti au început urmărirea penală faţă de Giulian Dumitraşcu, acuzat de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi deţinere de droguri pentru consum propriu.

Anchetatorii susţin că din anul 2014 şi până în prezent, suspectul s-a aprovizionat cu droguri de risc şi mare risc, respectiv cannabis şi comprimate ecstasy de la mai multe persoane, ulterior vânzând stupefiantele în Bucureşti, informează comunicatul citat.

Suspectul este recidivist şi este cunoscut drept o persoană foarte violentă, fiind condamnat pentru tentativă de omor şi eliberat condiţionat.

De asemenea, procurorii spun că pe numele Giulian Dumitraşcu autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru omor deosebit de grav, la Roma. Dumitraşcu este acuzat că la sfârşitul anului 2008, împreună cu alţi suspecţi a ucis un bijutier din Roma pe care apoi l-a jefuit.

"Victima a fost torturată şi bătută până nu a mai mişcat, fiind găsită cu mâinile şi picioarele legate la spate. Potrivit autorităţilor italiene, suspecţi sunt alţi doi brăileni, dintre care unul a fost arestat la doar câteva zile de la comiterea faptei, în închisoare ajungând ulterior şi menajera victimei, care le-ar fi dat suspecţilor informaţiile necesare pentru săvârşirea infracţiunilor” se arată în documentul dat publicităţii de DIICOT.

Giulian Dumitraşcu se află în evidenţele Poliţiei Române ca fiind unul dintre cei mai periculoşi infractori. Acesta se află, în prezent, în arestul Poliţiei Prahova şi va fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă